Főoldal / LÉLEK / Mondjam meg a pasimnak, hogy még nem vagyok szerelmes?
  2011-06-12

Mondjam meg a pasimnak, hogy még nem vagyok szerelmes?

A barátom azt mondja, hogy szeret, de én szerintem nem szeretem őt viszont – még. Nem akarom megbántani az érzéseit. Mit tegyek?

- hirdetés -

Annak ellenére, hogy kímélni akarod az érzéseit, nem szabad azt mondanod, hogy szereted, ha nem gondolod és érzed komolyan. Egy ilyen típusú hazugság még inkább fáj, és töri össze a másik fél szívét, amikor kiderül. Ám erre valóban sor kerülhet, hiszen a reakcióid, mozdulataid elárulhatnak, amikor ellentmondanak a szavadinak.szerelem

Sokkal érdemesebb őszintének lenned vele. És ha valóban azt hiszed, hogy lehetőség van arra, hogy idővel beleszeress, csak jobban meg kell ismerned, akkor ezt tudasd vele – de semmiképpen se ígérj meg neki semmi. Emellett biztosítsd arról, hogy ez kizárólag rólad szól, és ő nem tett semmit sem rosszul, nem az ő hibája.

Erre jó példa a már bejáratott: „Én tényleg nagyon kedvellek, és nagyon szeretem az időt, amit együtt töltöttünk. Ám még nem vagyok kész arra, hogy kimondjam ezeket a szavakat. És nem szeretném elhamarkodni, amíg nem vagyok teljesen, 100 százalékosan biztos ebben.”

Ha pedig végül képes leszel kimondani, akkor igazán büszke leszel arra, hogy vártál.

(Gy. A., teenadvice.about.com)

Tovább a témában: Szerelem, Párkapcsolat