szerelem
#Lélek

Mondjam meg a pasimnak, hogy még nem vagyok szerelmes?

2011.06.12.
1 perces olvasási idő

A barátom azt mondja, hogy szeret, de én szerintem nem szeretem őt viszont – még. Nem akarom megbántani az érzéseit. Mit tegyek?

Annak ellenére, hogy kímélni akarod az érzéseit, nem szabad azt mondanod, hogy szereted, ha nem gondolod és érzed komolyan. Egy ilyen típusú hazugság még inkább fáj, és töri össze a másik fél szívét, amikor kiderül. Ám erre valóban sor kerülhet, hiszen a reakcióid, mozdulataid elárulhatnak, amikor ellentmondanak a szavadinak.

Sokkal érdemesebb őszintének lenned vele. És ha valóban azt hiszed, hogy lehetőség van arra, hogy idővel beleszeress, csak jobban meg kell ismerned, akkor ezt tudasd vele – de semmiképpen se ígérj meg neki semmi. Emellett biztosítsd arról, hogy ez kizárólag rólad szól, és ő nem tett semmit sem rosszul, nem az ő hibája.

Erre jó példa a már bejáratott: „Én tényleg nagyon kedvellek, és nagyon szeretem az időt, amit együtt töltöttünk. Ám még nem vagyok kész arra, hogy kimondjam ezeket a szavakat. És nem szeretném elhamarkodni, amíg nem vagyok teljesen, 100 százalékosan biztos ebben.”

Ha pedig végül képes leszel kimondani, akkor igazán büszke leszel arra, hogy vártál.

(Gy. A., teenadvice.about.com)