szerelem
#Lélek

Mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy?

2021.10.29.
2 perces olvasási idő

A szerelem lehengerlő érzés. Ha valaki szerelmes, kicsit mindig másképp viselkedik, mint egyébként. De van néhány olyan dolog, amit még ebben a rózsaszín felhős állapotban sem szabad elkövetni!

Flörtölés, piszkos játékok

Mit ne tegyél egy kapcsolatban?

  • Ne tedd féltékennyé a másikat!
  • Ne teszteld a másik türelmét!
  • Ne akard megtudni, hogy meddig feszítheted a határokat, meddig hanyagolhatod őt!
  • Ne sajátítsd ki a párod barátait, és semmiképp se fordítsd egymás ellen őket!

Van, aki piszkos kis játékokat űz egy kapcsolat során, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a másik meddig hajlandó elmenni érte, és hogy megtudja, mi az, amit még megtesz érte a párja, hogy igazolja, mennyire szereti őt. De mások érzéseivel játszadozni sosem szabad, és játék könnyen a visszájára fordulhat. A párod egy idő után - okkal - úgy gondolhatja, hogy már nem működik a kapcsolatotok, nem törődsz vele, és nem szereted őt.

Ha tisztában szeretnél lenni a barátod/barátnőd érzéseivel, akkor egyenesen, szemtől szemben kérdezd meg őt, hogy milyennek látja a kapcsolatotokat, mit érez!

Kis hazugságokHa szerelmes vagy

Ha kissé bizonytalan vagy önmagaddal kapcsolatban, első pillanatban jó ötletnek tűnhet, ha hazudsz egy kicsit, és jobb színben tünteted fel magadat, mint a valóságban. De minél többet hazudsz, annál nehezebb lesz fenntartani a látszatot, ami még nyomasztóbban fog hatni, és előbb-utóbb belebuksz.

Ne felejtsd el, úgy vagy jó, ahogy vagy. Add önmagad, a barátod/barátnőd olyannak szeret, amilyen vagy. Nem kell tökéletesnek lenned vagy másnak tettetned magad, mint amilyen a valóságban vagy. Hagyd, hogy a párod megismerjen, olyannak, amilyen valójában vagy. Végül is olyannal szeretnél együtt lenni, aki az igazi énedet szereti, nem?

Barátok hanyagolása

„Legközelebb megyek én is, megígérem!”

A szerelem - főleg a kapcsolat kezdetén - annyira izgalmas és felemelő, hogy egy időre teljesen megfeledkezhetünk a barátainkról. De barátokra mindenkinek szüksége van. Kellenek olyan emberek, akik segítenek nekünk, támogatnak bennünket, és megakadályozzák, hogy butaságot készülünk csinálni. Ne hagyd, hogy a szerelem a barátság rovására menjen. Legyél kitartó, és szánj időt a barátokra is, ne hanyagold el őket!

Ha pedig te vagy az, aki úgy érzi, hogy hanyagolja a jóbarátja, akkor finoman és érthetően jelezd ezt felé! Ha elmúlik a rózsaszín köd, akkor lehet, hogy rád lesz a legnagyobb szüksége. Legyél kitartó és megértő!

Úgy tenni, mintha a párod a tulajdonod lenne

„Láttalak, hogy beszéltél vele…”

Úgy érzed, hogy minden csak rajtad múlik, és meg kell védened azt, ami a tiéd? Ha azt látod, hogy a párod valaki mással beszélget, ne légy féltékeny! A lehető legrosszabb, amit tehetsz, hogy odamész, és félbeszakítod a beszélgetést, vagy követed a párodat. A párod nem tárgy, hanem önálló ember, nem rendelkezhetsz az élete felett!

Nem birtokolhatod a másikat, és nem is irányíthatod, vagy szabályozhatod az életet (kivel beszél stb). Lépj hátrébb, engedj neki teret, hogy önmaga lehessen, és bízz benne, hogy téged szeret. A birtoklási vágy hamar ismét szinglivé tehet.

(KamaszPanasz - N. L., lovegoodbadugly.com)