szerelem
#Lélek

Utál engem, de én mégis őt szeretem

2010.06.14.
1 perces olvasási idő

Van egy fiú, akit nagyon szeretek, de hiába mondom neki, ő mindig azt mondja, hogy utál, és a többiek elött leéget. Nagyon rossz nekem így, de nem tudom hogy felejtsem el. Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

Bizony azzal, hogy mondogatod neki, azzal nem tudod őt szerelemre lobbantani, és ilyenkor a legokosabb dolog, ha megpróbálod magad túltenni rajta, ezzel magadnak is jobbat teszel. Sokszor van, és lesz is olyan az életünkben, amikor a mi kiszemeltünk nem viszonozza az érzéseinket. Ezzel nem tudunk igazából mit csinálni sajnos, a legtöbb, amit tehetünk, hogy továbblépünk, és új kiszemeltet keresünk. Az pedig semmiképp nem vezet eredményre, ha a szerelmünkkel ostromoljuk.

Az iránta érzett szerelemed magától nem fog elmúlni, neked kell nagyon határozottan eldöntened, hogy ebből elég, nem akarod magadat többet leégetni, megpróbálod magad túltenni. Ha ezt a döntést nem hozod meg, akkor még sokáig szerelmes lehetsz, értelmetlenül. Ez a fiú meg sem érdemli, hogy szerelmes legyél belé. Mi is az, amit szeretsz benne? Az, hogy szemét, viccet űz belőled mások előtt, és egyáltalán nincsen együttérző képessége, nincsen benne udvariasság? Mi volna, hogyha egy kedves, téged sokra tartó, figyelmes fiú lenne a következő célpontod?

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)

Kapcsolódó címkék

szerelem