szerelem
#Lélek

Miért ráz le a barátom?

2010.07.24.
1 perces olvasási idő

A barátomat már 1 hónapja nem láttam. Csak msn-en beszélünk. Pedig nem is lakik messze. Többször mondtam neki, hogy találkozzunk, de ő mindig valami kifogást talált. Most azt találta ki, hogy ideges, és azért nem. Több ilyen nem hihető dumája volt, és ez már engem nagyon zavar. Talán én vagyok nagyon nyomulós?

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, az nem nyomulás, ha a barátodat szeretnéd néha látni. Ha ebből elege van, akkor az azt jelzi, hogy eleve nem volt túl lelkes, vagy szerelmes. Ha tényleg fontos vagy neki, és a kapcsolatotok, akkor nem lehet elege belőled, sőt, pont, hogy örülnie kéne neki, hogy keresed. Úgy tűnik, most valamiért annyira nem lelkes... Érdemes volna ezt tisztázni vele, hogy mi a baja.

Elmondhatod neki azt, hogy már egy hónapja nem találkoztatok, úgy érzed, hogy ő csak a kifogásokat keresi, és szerinted nem azt jelenti egy kapcsolat, hogy havonta egyszer találkoztok. Te egy normális kapcsolatot szeretnél, ahol egyformán fontosak vagytok egymásnak. És ha ő ezt nem tudja nyújtani, akkor pedig nincs értelme annak, hogy folytassátok.

Erővel vagy taktikával nem lehet őt arra kényszeríteni, hogy találkozzon veled. Egyetlen esetben történhet valami változás, hogyha a sarkadra állsz, és ő azt érzi, ha nem viselkedik ennél normálisabban, akkor el is veszíthet téged. Hozzá kell tennem, hogy ebben a beszélgetésben az is benne lehet, hogy azt mondja, ő nem képes jobban lelkesedni, és tényleg nincs értelme, hogy folytassátok, ez is benne van a pakliban. Így ha belemész ebben a beszélgetésbe, akkor erre is legyél felkészülve!