szerelem
#Lélek

Szerelmi tanácsok tiniknek

2011.11.07.
1 perces olvasási idő

Minden alkalommal, amikor meglátod ŐT, elkezd kalapálni a szíved, izzad a tenyered, elvörösödik az arcod? Ez bizony szerelem. Ilyenkor a fiatalok képesek „megörülni”. A „rózsaszín köd” leereszkedik rájuk. Csak ŐT látják, mindenhol.

Reménykedsz benne, hogy találkoztok az iskolában, és beszélhetsz vele? De nem mered megtenni, és ehelyett ülsz bambán, a tekintetedet meresztve? El tudnád képzelni magad vele moziban? Ne csak álmodozz! Beszélj vele, hiszen lehet, hogy Ő nem is sejti, hogy te hogyan érzel iránta.

Ha a megfelelő pillanatra vársz, hogy elmondd neki érzéseidet, akkor olyan helyen tedd, ahol kettesben tudtok lenni és nem zavar senki. Ha nagyon különlegessé akarod tenni a beszélgetést, egy ünnepnapon tedd, például Mikuláskor, karácsonykor, Valentin-napon. Küldj neki üdvözlőkártyát!szerelem

Először is, tudd meg, hogy mit szeret. Kérdezd meg a közös barátotokat, ha van ilyen. Ha ezt megtudtad, akkor az ajándékodat ehhez igazítsd! Kedvenc virág, kedvenc csokoládé, kedven zenekar albuma, kedvenc színű plüssfigura stb.

Írj neki levelet, de ne legyen túl nyálas, túl merev. Ne legyen sablonos. Például:

Kedves XY, te aranyos fiú/lány!

ZZ vagyok. Egy iskolába járunk. Láttalak tegnap a plázában. Nagyon tetszel már nekem rég óta és szeretnélek megismerni. Azt hiszem egy csomó közös, szórakoztató dolgot tudnánk együtt csinálni, hiszen az érdeklődési körünk hasonlít. Nagyon szeretném, ha tudnánk beszélni valamikor. Itt van az elérhetőségeim (e-mail cím, telefonszám). Remélem, hogy sikerül találkoznunk.

Üdvözlettel,

ZZ

Kérd meg egy ismerősödet, hogy adja oda neki, vagy rejtsd el a zsebébe, táskájába. Ha bátor vagy, add oda személyesen! Mindannyian tudjuk, hogy a legrosszabb dolog, ami ekkor történhet, az az, hogy a másik nem viszonozza az érzelmeidet. Ha ez a helyzet, akkor túl fogod élni.

Ha már törték össze a szívedet, akkor tudni fogod, hogy hogyan kell tovább lépned, de, ha ez az első szerelmi csalódásod, akkor szomorú, csalódott és ideges lehetsz, de az idő minden sebet begyógyít.

Ha Ő is szeret téged, akkor semmi baj, örülhetsz majd, hogy meg merted kérdezni. Ha félénk vagy és az Ő érzéseit sohasem deríted ki, akkor töprenghetsz egész életedben, hogy mi lett volna, ha…..

Légy erős, légy önmagad és merj kezdeményezni, ha a másik fél nem lép!

(M. T., beinggirl.com)