szakítás
#Lélek

Ideje szakítani?

2021.01.11.
1 perces olvasási idő

Egy kapcsolatban ragadtál, amiről nem vagy meggyőződve, hogy tartania kéne még? Segítünk eldönteni, hogy itt van-e az ideje a szakításnak. Ha ezek közül az indokok közül bármelyik illik rád és a párodra, kezdj ez azon gondolkodni, hogy talán itt az ideje tenni valamit.

1. Bármilyen módon bántalmazott

Ez az egyetlen ok, amiért feltétlenül szakítani kell. Ha a párod bármilyen módon bántalmazott - fizikálisan vagy emocionálisan - ki kell lépned a kapcsolatból. Most. Komolyan.

2. Inkább boldogtalan vagy, mint boldog

Egyik kapcsolat sem felhőtlenül rózsás mindig, de boldogságot kellene hozniuk az életedbe. Ha a dolgok frusztrálóak vagy depresszívek és nincsenek egyensúlyban a boldog pillanatokkal, lépj ki, amíg megteheted.

3. Te csinálsz mindent

Ha mindig te telefonálsz, te üzengetsz, te szervezed meg a randikat, és kezdeményezed a csókokat, akkor nem kapod meg a kapcsolattól, amire szükséged lenne (nevén nevezve: némi szeretetet viszonzásképp a kemény munkádért). Jó eséllyel a kedvesed szakítani szeretne, csak nincs elég mersze a szemedbe mondani. Vedd a kezedbe a gyeplőt, és tedd meg te (ahogy mindig).

4. Ha félrelépett

Ha a bizalom egyszer elveszett, nincs okod, hogy a kapcsolatban maradj. Emellett jobbat érdemelsz, mint valakit, aki nem volt képes hű maradni hozzád. Ha egyszer megcsalt, újra meg fogja tenni. Szóval lépj ki, mielőtt újra összetöri a szíved.

5. Folyton az exedre gondolsz

Talán nem adtál magadnak elég időt, hogy tovább lépj az exeden, mielőtt újra randizni kezdtél, vagy soha nem fogsz beleesni a jelenlegi párodba, bármennyi idő is teljen el. Bármelyik is igaz, nem fair randizni, miközben más után epekedsz. Szakíts, és próbáld meg újra az exeddel, vagy tarts ki, amíg találkozol valaki még jobbal.

6. A barátaid a kapcsolatod ellen vannak

Egy barát, aki nem örül a kapcsolatodnak, lehet, hogy féltékenységből teszi, de mikor minden barátod ezt mondja, valószínűleg meg kéne hallgatnod őket. Ők bizonyára látnak valamit, amit te vak vagy magadtól észrevenni. Ez nem ok arra, hogy egyből szakíts, de legalább beszélj a barátaiddal, és vedd komolyan a figyelmeztetéseiket.

7. Megcsaltad

Ha te léptél félre, az annak a jele, hogy inkább szinglinek kéne lenned, vagy unatkozol. Minél hamarabb szakítasz, annál kevésbé fogtok hosszú távon megsérülni.

8. Egyszerűen úgy érzed, hogy itt az ideje tovább lépni

Nincs szükséged igazi, konkrét okra a szakításhoz, ha érzed a zsigeredben. Magyarázd el a kedvesednek, hogy a dolgok megváltoztak és újra szingli szeretnél lenni. Nem lesz könnyű megtenni, de sokkal jobb lesz, mint egy olyan kapcsolatban maradni, amiben nem érzed jól magad.

(KamaszPanasz – S.C.)