megcsalás
#Lélek

7 jel, ami azt sejteti, hogy megcsal

2020.08.03.
1 perces olvasási idő

Azon gondolkozol, hogy a barátod megcsal-e? A legfontosabb, hogy ne gyanakodj erre, ha nincs jó okod rá. Nem az a megoldás, hogy állandóan ellenőrizgeted a telefonját és a Facebook-profilját - így csak magadból csinálsz hülyét. Ha a következő állítások közül 3 vagy több igaz, akkor előfordulhat, hogy nem alaptalanul gyanakodsz.

1. Hirtelen tartózkodóbb lesz

Ha elhidegül, akkor valami probléma van. Persze lehet, hogy az iskolában vagy a családban akadnak problémái, így mielőtt egy másik lányra kezdenél gondolni, kérdezd meg, hogy mi van vele.

2. Minden ok nélkül ingerlékenyebb veled szemben

Ideges lesz, ha megemlíted egy haverja nevét, vagy ha megkérdezed, hogy mit csinált csütörtökön? Ez történhet azért is, mert rossz a lelkiismerete, és a tisztázás helyett így szeretné megvédeni önmagát.

3. Titkolózik

Ha különösen titokban akarja tartani a dolgait – például lecseréli a jelszavait, nem hagyja, hogy belenézz a telefonjába és így tovább, akkor megeshet, hogy valamit rejteget előled.

4. Megváltozik a stílusa

Ha drasztikusan megváltoztatja a haját, a ruháit, lehet, hogy csak a lépést szeretné tartani a divattal, de az is lehet, hogy megpróbál valaki másra hatással lenni.

5. Rossz indokokat hoz fel arra, hogy miért nem lóg veled

Ha az elmúlt hónapban háromszor is lebetegedett a nagymamája, többször átrakták az óráit és hasonló hülye indokokkal próbál meg áltatni, akkor elkezdhetsz gyanakodni arra, hogy nem mond teljesen igazat.

6. Az utolsó barátnőjét is megcsalta

A „kutyából nem lesz szalonna” mondás nem minden esetben igaz, de sajnos ha már egyszer elég gátlástalan volt ahhoz, hogy hűtlen legyen, akkor valószínűleg más esetekben sem lesz sokkal visszafogottabb.

7. Azt mondja, hogy másokkal is szeretne találkozni

Ha ez a mondat elhangzik, akkor valószínűleg valaki más is van a képben. Ne köss kompromisszumokat! Ha komoly kapcsolatot szeretnél, amibe nem fér bele ez sem, akkor mondd ezt el neki, és ha nem tudtok dűlőre jutni, akkor talán jobb is, ha az egész kapcsolatnak véget vetettek.

(KamaszPanasz - Gy.A. - about.com)