szerelem
#Lélek

Már nem szeret úgy, mint rég

2021.12.08.
3 perces olvasási idő

A szerelem csodálatos. Mindaddig, amíg véget nem ér, és a párod már nem érdeklődik úgy irántad. Utána minden csak a dobozos fagyiról és az összetört szívvel járó szaporodó kilókról szól.

Nincs rosszabb egy fiúnál, aki már nem szeret téged. Tényleg kedveled? Persze, talán. Mármint, még ha nem is vagy oda annyira érte, az egódnak akkor is nagyon rosszul esik a mellőzés. És ami a legrosszabb, hogy minél inkább távolodik tőled, te annál jobban szeretnéd magadhoz húzni. Mind megéltük már. Igazi szakértő vagyok a témában, főleg így a húszas éveim elején. Egyre erősebben próbálkozunk, készségesebbek leszünk, többet keressük őket – ami csak még inkább szakításra ösztönzi őket. Nem kell átélned ezt. Te lehetsz az, aki dobja őt, mielőtt ő megtenné!

Hogyan ismerd fel, hogy már nincs oda érted?

Hidd el, nem szabad megvárnod, hogy ő lépjen. Az egyik legmegalázóbb érzés arra várni, hogy egy srác szakítson veled. De néha nehéz észrevenni, ha már nem szeret téged úgy, mint régen. Itt van néhány egyértelmű jel:

#1 Nem válaszol az üzeneteidre

Egy klasszikus jele annak, hogy már nem kedvel úgy. Oké, persze, talán dolgozik, vagy éppen edzése van. De ha pár napig nem válaszol az üzeneteidre, akkor az nem azért van, mert lemerült a telefonja. A legjobb, amit tehetsz, ha nem üzensz neki többet, hiszen csak szomorú leszel.

#2 Vagy ha válaszol, akkor egyszavas üzeneteket küld

Talán azért teszi, mert valamiért bűnösnek érzi magát. Még mindig nagyon csúnyán viselkedik, szóval ne reménykedj! Hogyha olyan válaszokat küld, mint „Ok”, „LOL”, „Igen”, Nem”, a legjobb, amit tehetsz, hogy elrakod a telefonodat, és inkább tinderezel egy kicsit. Keress valaki újat!

#3 Mindig lemondja a programokat

Úgy volt, hogy megnéztek egy filmet múlt pénteken, de egyáltalán nem üzent neked. Úgy volt, hogy átmegy sütit sütni, és valahogy az is kimegy a fejéből. Egyértelmű, hogy nem mutat érdeklődést közös programok iránt.

#4 Nem hív el sehova sem

Régebben mindig szívesen szervezett veled közös programokat, most meg sehova sem hív. Ez nem azért van, mert új barátai vannak, hacsak nem lánybarátokról van szó. Ha nem kéri, hogy töltsetek együtt időt, akkor szimplán csak nem akarja.

#5 Nem féltékenykedik

Próbálkozhatsz azzal, hogy más srácokról mesélsz neki, csak hogy féltékenykedjen, de ha nem reagál, akkor valószínűleg nem bosszantja a dolog.

Sőt, talán még örül is, hogy más fiú van a képben, mert így nem kell megbántania téged azzal, hogy már nem tetszel neki.

#6 Nem mesél neked semmiről

Amikor valakivel kapcsolatban vagy, általában beszámolsz neki a napodról. Ha azon kapod, hogy már alig mesél valamit, akkor az azt jelenti, hogy már nem vagy neki annyira fontos. Nehéz elfogadni, de ez a helyzet.

#7 Többet telefonozik, amikor együtt vagytok

Amikor valaki igazán élvezi a társaságodat, nem akar a telefonján lógni, ha veled is lehet. De abban az esetben, ha állandóan tinderezik vagy üzenget a nagymamájának, a helyzet világos.

#8 Más lányokról beszél

Ha más lányokról mesél neked, azzal azt próbálja elmondani, hogy érdeklik őt a többiek. Persze, csinálhatja azért is, hogy féltékennyé tegyen, de hogyha más figyelmeztető jelek is vannak, akkor biztosan felejtős a srác.

#9 Egyre több időt tölt külön

Eddig minden péntek este átment hozzád, hogy megnézzetek egy filmet, de most ezt az időt inkább a barátainak szenteli. Ha igazán szeretne veled lenni, akkor nem adná fel ezeket az együtt töltött órákat. De megtette, mert már nem veled akarja tölteni azt az időt.

#10 Nincs testi kontaktus

Ha régen mindig átkarolt, most pedig sosem teszi, akkor az egy bizonyíték, hogy valaki mással csinálja ugyanezt. Azokat az embereket érinted meg, akik iránt érzéseket táplálsz – ez egyszerű. Ha nem érint meg úgy, mint rég, már nem szeret úgy, mint rég.

#11 Úgy kezel, mint egy havert

Ez a legrosszabb mind közül. Ha még mindig együtt lógtok, de már nem flörtölget veled, akkor fájdalmasan nyilvánvaló, hogy friendzone-ba kerültél. Borzalmas érzés, hogy nem őszinte veled, és pontosan tudja, hogy te szereted őt, mégis figyelmen kívül hagy téged.

#12 Ok nélkül megharagszik rád

Éppen arról mesélsz, hogy milyen filmet néztél tegnap, és úgy tűnik, mintha egyáltalán nem akarna róla hallani. Miért? Mert nem érdekli, és frusztrálva érzi magát attól, hogy hallgatnia kell téged. Kellett már olyat csinálnod, amit egyáltalán nem szerettél volna? Ismered az érzést. Ő is ezt érzi most.

#13 Idegesítik a szokásaid

Amiket régen cukinak tartott, vagy csak picit idegesítőnek, most kihozzák a sodrából. Utálja, ahogy nevetsz, nem szereti, ahogy főzöl. Ez azért van, mert nem szeretne már veled lenni.

#14 Nincs több flört

A flört megmutatja, hogy mennyire vonzódtok egymáshoz, és hogy vibrál köztetek a levegő. De ha már egyáltalán nem flörtölgettek, akkor egyértelműen próbál távolságot tartani. De ha ez a helyzet, akkor miért akarnál vele maradni?

#15 Nem próbál feldobni téged

Rendszerint, ha egy lánynak rossz napja van, a barátja észreveszi, és próbálja jobb kedvre deríteni. Megölelgeti, küld egy vicces Youtube videót, kis dolgokat tesz, amivel segíthet. De ha ő észre sem veszi, hogy nincs jó kedved, vagy hidegen hagyja, akkor tovább kell lépned.

#16 Megmondja neked

Hogyha nem egy totális bunkó, és kicsit még érdekled, akkor méltat annyira, hogy elmondja neked, hogy már nem érdekled. Ez nagyon ritka eset, de ez a legőszintébb mind közül.

Ha a fenti jelek közül háromnál többet érzékelsz barátod részéről, akkor el kell kezdened továbblépni… Ne várd meg, hogy ő vessen véget a kapcsolatnak, szakíts vele te!

(KamaszPanasz – R.P.)