#Testi problémák

Tetoválás - az öt legfájdalmasabb hely

2009.04.16.
2 perces olvasási idő

A tűszúrás mindenképpen fájdalmas, függetlenül attól, melyik testrészedet tetováltatod. Ám vannak olyan területek, melyek különösen érzékenyek.

Sosem tudhatjuk előre, mennyire fog fájni egy tetoválás. Egyesek szerint szörnyen fájdalmas procedúra, míg mások szerint csak irritáló, melyet könnyen feledtet a művészi végeredmény látványa.

Ha szeretnél tetoválást, de félsz a fájdalomtól, válassz olyan testrészt, ami kevésbé érzékeny, pl.a comb vagy a bicepsz. A legfájdalmasabb helyek azok, ahol sok az ideg, illetve ahol a csont és a bőr közel van egymáshoz, és köztük alig van zsírszövet. Amennyiben nem orvoshoz mégy kozmetikai tetoválásra (pl.: szemöldök), akkor nem számíthatsz fájdalomcsillapításra.

Csakis orvos adhat fájdalomcsillapító injekciót, a tetováló-szalonok nem használják a különféle zsibbasztó krémeket sem, mivel legalább 20 perc szükséges ahhoz, hogy kifejtsék hatásukat. Természetesen mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

A legfájdalmasabban tetováltatható területek listája:

1. Szemgolyó

Tetovált lány

Nagyon ritkán, de előfordul, hogy a vak szemet szeretnék tetoválással olyanná változtatni, mintha egészséges lenne. Az ott futó rengeteg idegszálnak miatt altatás nélkül ez az eljárás kínzó fájdalommal jár. A szemöldök és különösen az ajkak tetoválása szintén fájdalmas, mivel nagyon sok idegvégződés található ott is.

2. Szeméremtest

A szeméremtest tetoválása rendkívül fájdalmas. Ha mégis ide kéred a tetoválást, feltétlenül kérj érzéstelenítőt!

3. Lábfej és boka

Különösen nők körében kedveltek ezek a helyek, hiszen a pillantásunkat vonzó motívumok egész nyáron láthatóak, mikor mezítláb vannak papucsban vagy szandálban. Azonban a vékony zsírszövet miatt ezeket a testrészeket is fájdalmas tetováltatni.

4. Fül mögötti terület

Egy csinos kis tetkó ezen a helyen nagyon szexi tud lenni, ám ne feledjétek lányok, hogy itt nincs más, mint bőr, csont és az idegek -méghozzá majdnem annyi-, mint az ajkakon!

5. Mellkas

A vékony testalkatúak nagyobb fájdalomra számíthatnak. Némi zsírpárna hiányában ez az egyik legfájdalmasabban tetoválható testrész.

Egyéb jó tanácsok

  • Sose vegyél be aszpirint tetoválás előtt, mivel erősítheti a vérzést! Próbálkozz más fájdalomcsillapítóval
  • Olyan időpontot kérj, amikor teljesen ráérsz! Egy átlagos tetkó elkészítése két órát vesz igénybe, legjobb, ha előre megérdeklődöd, a tiéd meddig tart.
  • Ha félsz a tű látványától, olyan testrészt válassz, amit nem látsz tetoválás közben. Persze be is csukhatod a szemed… Esetleg gondold át, nem lenne-e jobb a henna használata. Ebben az esetben nem kell tűt használni, és a festék egy idő után lassan lekopik a bőrödről. Ha tetszett, újból festetheted, ám ha mégsem, megkönnyebbülten veheted tudomásul, hogy a motívum csak ideiglenesen volt rajtad.
  • Jól gondold át, hogy valóban szeretnél-e tetoválást, mivel az eltávolítása szintén nagyon fájdalmas folyamat!

(Forrás: Fókuszban a Nő)