extrém külső
#Suli, munka

Extrém külső a suliban

2010.03.18.
1 perces olvasási idő

A tavasz a szabadságot jelenti, ráadásul ebben az évszakban hajlamosak vagyunk kevesebbet gondolkodni, mint cselekedni. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb piercing illetve tetoválás ebben az időszakban kerül a testünkre – testünkbe. Mit fognak hozzá szólni a tanárok?

Ma már sok iskolában tilos a hajfestés, a körömfestés és a piercing. Ha ilyenek a szabályok, akkor a legjobb, amit tehetsz az, hogy visszafesteted a hajadat az eredetihez hasonló színűre, kiszeded a piercingjeidet, és lemondasz a rikító zöld körömlakkról.

Ha nincs ilyen szabály, akkor is van egy rossz hírünk; a tanárok nagy része nem tolerálja az extrém kinézetű diákokat, rosszul vannak attól, hogy így akarják felhívni magukra a figyelmet. Persze mondhatod, hogy neked is vannak jogaid, meg nem érdekelnek a tanárok, ha durva a helyzet, akkor érdemesebb megvárni a nyarat, vagy valami kevésbé extrém színt választani…

Az öltözködés már kicsit más dolog. Mindenkinek megvan a saját stílusa, te is lehetsz egyedi, de ne ess a közönséges kategóriába. A tanárok ha valamit, akkor a kihívó ruhákat – pólókat – nem díjazzák. Ne az iskolában vedd fel a legminibb szoknyádat, a legkivágottabb felsődet, ezeket hordd bulikban, de mindenképpen iskolán kívül.

Persze maradhatsz extrém is - ha jól tanulsz, akkor a tanárok nem fognak tudni beléd kötni. De gondold végig, biztosan azt akarod, hogy ezzel próbálkozzanak? Inkább fogd magad kicsit vissza, felejtsd el a zöld, kék, lila hajakat, erős sminkeket, az iskola nem erre való. A vakáció során viszont csillogtathatod a kreativitásodat!

(KamaszPanasz - Gy. A.)

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó címkék

suli