nyár
#Suli, munka

Tippek fesztiválozóknak

2019.07.11.
2 perces olvasási idő

Idén is rengeteg lehetőségünk van mindenféle fesztiválra menni, hiszen még javában tombol a fesztivál-szezon. Tippjeinkkel biztosan feledhetetlen, gondtalan élmény lesz!

Mire ügyelj?

Gondolj a lopásokra
Sajnos, mint mindenhol, itt is számolnod kell a lopásokkal – ne vigyél magaddal nagyon értékes dolgokat, (iPod, stb.) csak ha feltétlenül szükséged van rá. Emellett ügyelj arra, hogy a táskád mindig melletted legyen, a pénzt, mobilt a belső zsebekbe tedd.

Vigyél magaddal elegendő pénzt
Fontos, hogy valamivel több pénzt vigyél magaddal, mint amennyire előreláthatólag szükséged lesz – sosem tudni, hogy mikor fogsz többet költeni. Amúgy is felesleges kiszámolni, hogy mennyit költenél majd, hiszen elfogyhat a kajád, hirtelen egy henna-tetkót csináltatsz, stb. Elég kínos lenne, ha nem lenne elég pénzed, nemde?

Ne próbálj ki mindent
Hidd el, mindenféle tudatmódosító szer nélkül is kiválóan fogod érezni magadat! Semmi szükséged drogozni, még a buli kedvéért sem! Ha eddig nem próbáltad ki, hiába vagy kíváncsi, hidd el, ez sem lesz a megfelelő alkalom.

Ismerd a saját határaidat
Mindenki tudja magáról, hogy milyen alkoholmennyiséget visel el a szervezete – most se lépd át ezeket a korlátokat! Ne idd hullarészegre magad, attól nem lesz jobb az estéd – és a másnapod sem! Ne keverd az italokat, és ne próbáld ki a 60-80%-os alkoholtartalmú absinthot sem. Ha úgy érzed, hogy már eleget ittál, bárki is kínál, ne igyál többet, hajnalban pedig inkább térj át az alkoholmentes dolgokra, hogy ne legyen olyan elviselhetetlen a másnap.

Pasizás, csajozás
Ha van tartós kapcsolatod, akkor természetesen csak az ismerkedés szintjén maradj, ha viszont szingli vagy, akkor is hallgass a józan eszedre! Persze ha egyéjszakás kalandra vágysz, akkor nem tudunk megállítani – de mindenképpen használjatok óvszert!

Ha komolyabb kapcsolatra vágysz, akkor maximum a csókig menj el, majd hajnalban kérd el a telefonszámát, e-mail címét, és már csak a randit kell lebeszélni.

Igazolványok
Mindenképpen legyen nálad, hiszen elkérhetik, hogy igazold magad. Ha igazoltatni szeretnének, akkor a személyidet fogják kérni, de a diákigazolványod is legyen nálad. Lehetőleg tartsd őket külön helyen, hogyha véletlenül ellopnák a táskádat, akkor még valamivel tudd igazolni magadat.

Mi legyen nálad mindenképpen?

Telefon – Hogyha elkavarodnál, akkor megtaláljátok egymást, akár SMS által is, hogyha nagy a hangzavar.

Tisztálkodási szerek – Tusfürdő, szappan, fogkefe, fogkrém, dezodor, parfüm, törölköző, fésű. Ezek a legalapvetőbbek és valószínű, hogy nem hagyod őket otthon, de ha lehet, akkor a már drogériákban kapható kistubusos verziókat vedd meg – olcsóbb és helytakarékosabb is!

Gyógyszerek – Ha valamire allergiás vagy, vagy gyógyszert kell szedned, mindenképpen legyenek nálad a legfontosabbak! Lányok! Vigyetek magatokkal tampont. Még ha nektek nem is lesz rá szükségetek, másnak még lehet. És hidd el, egy hálás sátorszomszéd sosem jön rosszul.

Fényképezőgép – Vidd magaddal, hogy megörökíts minden fontos pillanatot! Jó lesz majd később visszanézned.

Toll és papír – Ha véletlenül összefutsz valamelyik sztárral, mindenképpen legyen nálad, hogy autogrammot tudjon adni.

Füldugó – Ha néha aludni szeretnél, és már sok a jóból…

Kellemes és biztonságos fesztiválozást!

(KamaszPanasz - Gy.A)