egyetem
#Suli, munka

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

2015.08.09.
1 perces olvasási idő

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

Ám a felhőtlen bulizás és pihenés sem tarthat örökké, és szeptembertől egy teljesen új környezetben kellHogyan készülj az egyetemre? megkezdeni a tanulást. Ráadásul nem a megszokott középiskolai tanárokkal és elvárásokkal.

Minden új lesz, és ezekre a dolgokra, bizony, nagyon nehéz felkészülni. Rengeteg új információ, új ember, más rendszer. A KamaszPanasz ebben szeretne segítséget nyújtani minden idén érettségizett, egyetemre készülő embernek. Persze akiket nem vettek fel, vagy nem jelentkeztek, azok is találhatnak hasznos információkat a jövőre nézve.

Az első és legfontosabb dolog a tájékozódás, így a felvételi csomagod megérkezte előtt érdemes körülnézni az adott egyetem környékén a szálláshelyeket, kollégiumokat vagy apartmanokat illetően. Tudnod kell, hogy sokan jelentkeznek, és minél hamarabb jelentkezel, annál biztosabb, hogy abba a koliba vesznek fel, vagy abba az albérletbe kerülsz, amibe a leginkább akarsz.

Persze mindezek előtt a szüleiddel is ülj le, és beszéljétek át a lehetőségeket. Mennyi pénzből tudsz majd gazdálkodni, illetve milyen költségekkel jár az egyetem. Érdemes az adott városban körülnézni, hogy hol lesz lehetőséged munka után nézni, illetve milyen ösztöndíjakra, támogatásokra vagy jogosult. Egy jó ösztöndíjjal rengeteget segíthetsz a szüleidnek.

(KamaszPanasz)