Suli, munka, egyetem

#Suli, munka #egyetem

89 db cikk a témában

Hogyan spórolj a koliban?
#egyetem
2023.09.18.

Hogyan spórolj a koliban?

Nem mindig megy könnyen egy koleszos diáknak a spórolás. Ebben az életszakaszban a felnőttlét még újdonság, és hirtelen ezer új olyan felelősséggel jár, amire eddig nem kellett ügyelned.

Beilleszkedés az egyetemre - Mire számíts?
#egyetemi beilleszkedés
2023.09.10.

Beilleszkedés az egyetemre - Mire számíts?

Az első félév elején még mindenki lelkes. Egyetemistaként, főiskolásként vígan telnek a napok. Nincs napi óralátogatási kötelezettség, minden házi feladat már a múlté, és majd minden másnapra jut egy buli. Ennyi lenne a középiskoláról egyetemre váltás lényege? - olvasható a felvi.hu-n.

7 hasznos kollégiumi felszerelés
#kollégium
2023.09.06.

7 hasznos kollégiumi felszerelés

Felvettek az egyetemre, így itt az idő, hogy elkezdj azon gondolkodni, mit is viszel magaddal a kollégiumba. Mire van pontosan szükséged?

Egyetemre megyek. Mi kell a túléléshez?
#felvételi
2023.08.08.

Egyetemre megyek. Mi kell a túléléshez?

Összegyűjtöttük neked a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulnod még azelőtt, hogy elkezdenéd az egyetemet. Így könnyebbé teheted a beilleszkedést és egyszerűbben szokhatsz hozzá az új helyzethez.

Mi a teendő, ha nem vettek fel?
#egyetemi felvételi
2023.07.24.

Mi a teendő, ha nem vettek fel?

A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de mi történik, ha nem vettek fel oda, ahova szeretted volna?

Friss hírek a diákhitel piacról
#diákhitel
2023.04.25.

Friss hírek a diákhitel piacról

A már több mint húsz éve elérhető konstrukció számos olyan lakosnak segít megszerezni a felsőoktatási oklevelet, akinek az anyagi helyzete ezt éppen nem tette lehetővé. A diákhitel segítségével a kedvezőtlenebb anyagi körülmények közül érkező fiatalok is versenyképes tudás szerezhetnek, ezáltal pedig értékes erőforrások lehetnek a hazai munkaerőpiacon.

Így készülj anyagilag az egyetemi évekre!
#egyetem
2023.04.14.

Így készülj anyagilag az egyetemi évekre!

Az egyetemi évek egy rendkívül izgalmas időszakát jelentik az életnek, ugyanakkor számos kihívást tartogathat ez a korszak. Az önállósodás, felnőtté válás feladata ezekre az évekre tehető, amely számos más terület mellett magában foglalja a felelősségteljes pénzkezelés és anyagi függetlenség kialakulását.

Továbbtanulás? Segít a POM!
#továbbtanulás
2022.11.30.

Továbbtanulás? Segít a POM!

A pályaválasztás nem egyszerű feladat, érdemes minél alaposabban feltérképezned a lehetőségeket, hiszen a végleges döntésig sokszor hosszú út vezet.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!
#felvételi
2022.10.12.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!

Nemrég elköszöntél a családodtól, a barátaidtól. Az első néhány hét biztosan nem könnyű, de ne hagyd, hogy a honvágy a kedvedet szegje! Ismerkedj és köss új barátságokat, meglátod, megéri nyitni a társaid felé.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat
#honvágy
2022.09.27.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat

Biztosan nagyon lelkes voltál, hogy egyetemre mész és elköltözhetsz otthonról, de teljesen természetes, ha érzel egy kis honvágyat. Van néhány remek módszer, amivel túljuthatsz ezen.

Amiket csak kollégisták értenek
#kollégiumi élet
2022.09.14.

Amiket csak kollégisták értenek

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy...-olvasható az eduline.hu-n.

Főiskolára, egyetemre készülődve
#főiskola
2022.08.30.

Főiskolára, egyetemre készülődve

A főiskolára vagy egyetemre való bekerülés mindannyiunk számára egy mérföldkő lehet. Itt rengeteg dolog megváltozik a középsulihoz képest. Az összes tantárgyat más fogja nekünk tanítani, itt már kurzusok lesznek, nem pedig órák, mindig más teremben leszünk. Ez az élet sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk, ugyanakkor sokkal több feladatot és felelősséget is ró ránk. Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk erre az időszakra.

#szakválasztás
2021.01.20.

Az 5 leggyakoribb hiba szakválasztáskor

Közeledik február, a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Sokan az utolsó pillanatig várnak a döntéssel, mert nincs egyértelmű elképzelésük arról, milyen szakot válasszanak. Érdemes ilyenkor sorra venni a lehetőségeket, és odafigyelni néhány tipikus hibára, amelyet hajlamosak vagyunk elkövetni szakválasztáskor.