kollégium
#Suli, munka

7 hasznos kollégiumi felszerelés

2023.09.06.
1 perces olvasási idő

Felvettek az egyetemre, így itt az idő, hogy elkezdj azon gondolkodni, mit is viszel magaddal a kollégiumba. Mire van pontosan szükséged?

Kollégiumban lakni nagyon más, még akkor is, ha olyan szerencsés vagy, hogy egyedül lakj, ezért fel kell készülnöd egy egészen új életmódra. Íme, néhány dolog, amire biztosan szükség lehet.

Tárolók

Bár most még furcsán hangozhat, de a különféle méretű tároló dobozok az egyik legfontosabb kellékei a kollégista létnek! Tárolhatsz benne ruhát, emléktárgyakat, jegyzeteket, piperecuccokat, teát, kávét, nassolnivalót, valamint rengeteg más apróságot. Eldobozolni a plusz vagy felesleges dolgokat sokkal jobb, mintha szanaszét hagynád őket. Ha nagy szekrényed van, tegyél be oda is pár dobozt.

Ventilátor

Függetlenül attól, hogy hova fogsz járni, szükséged lesz egy ventilátorra, hogy túléld a meleg nyári hónapokat, a legtöbb kollégiumban ugyanis nincs légkondi. És hidd el, a vizsgaidőszakban különösen meleg tud lenni.

Elektromos radiátor vagy más fűtőtest

Ezek a kis fűtőtestek igen gyorsan felmelegítik az egész szobát, és nagyon jó szolgálatot tesznek a hideg téli hónapokban.

Mini hűtő

A hűtő jól jöhet, ha szeretsz friss élelmiszereket vásárolni, vagy ha otthonról hozol ételt. Jó, ha van tartalék étel arra az esetre, ha éhes vagy, vagy csak nem akarsz kollégiumi ételt enni.

Mikrosütő

Hacsak nem szeretsz hideg kaját enni, a mikrosütő hasznodra lehet, hogy felmelegítsd az ételt vagy egy kis popcornt csinálj. Néhány koliban van ugyan közös mikró, de nem túl higiénikus, mikor a többiek nem takarítják ki maguk után.

Nyomtató

A legtöbb kollégiumban és könyvtárban van ugyan nyomtató, amit használhatsz, de mivel általában pénzt kérnek érte, mindenképpen kérdezz rá, mielőtt nyomtatsz! Ha van egy saját nyomtatód, az élet sokkal egyszerűbb. Ki akar átmenni az egész campuson, hogy az utolsó pillanatban kinyomtathassa az esszéjét éjjel 2-kor? Különben is: melyik könyvtár van nyitva hajnal 2-ig?

Takarító felszerelés

Általában van takarítónő, aki takarítja a nyilvános helyeket és a fürdőszobákat, szóval amiatt ne aggódj. Azonban a saját szobádat neked kell takarítanod. Főleg influenza szezonban fontos, hogy mindent tisztán tarts. A dolgok gyorsan porosak lesznek, ezért fontos, hogy rendszeresen takaríts. Az összes ilyen tétel bárhol megvásárolható, úgyhogy ne aggódj, nem kell bejárnod érte az egész országot!

Megvetted már ezeket a dolgokat a kollégiumi élethez? Milyen más dolgokat tartasz még lényegesnek?

(KamaszPanasz - S.C.)