Suli, munka, nyári munka

#Suli, munka #nyári munka

17 db cikk a témában

Keress nyári munkát!
#nyári munka
2023.06.14.

Keress nyári munkát!

Fontos, hogy már kamaszkorban tisztában légy azzal, hogy munkád értéke a pénz: abban mérik teljesítményedet. Az a pénz, amit te keresel, teljesen más érzéssel tölt el, mint az, amit szüleidtől kapsz a szünidőre. Dobd hát be magadat egy kis nyári munkára, és meglátod, nem csak pénzed gyarapszik, hanem az önértékelésed is.

5 fontos szempont, amit diákmunkásként figyelembe kell venned
#diákmunka
2023.05.17.

5 fontos szempont, amit diákmunkásként figyelembe kell venned

Tudtad, hogy a nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőtteknek számítanak? A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles! A személyi jövedelemadó mértéke tizenöt százalék, amelyet a munkaadó adóelőlegként von le a bruttó bérből - figyelmezteti a munkavállaláson gondolkodó fiatalokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?
#munka
2022.07.12.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?

Közel 1.200 fiatal bevonásával készült el a Schönherz Iskolaszövetkezet nagyszabású kutatása – a 18-25 éves korosztály számot adott munkahelyekkel kapcsolatos elvárásairól, bérkívánságairól és az egyetem melletti munkavégzés céljáról.

#diákmunka
2019.05.24.

Diákmunkát vállalnál a nyáron? Így készülj fel!

Jól jönne egy kis extra zsebpénz vagy egy új laptopra gyűjtenél? Esetleg gyakorolnád a nyelvet vagy munkatapasztalatot szereznél? Mindegyik egyszerűen megoldható némi nyári diákmunkával. Ha még soha nem próbáltad, akkor nehéz lehet elindulni, de most mindent megmutatunk és elmagyarázunk neked, hogy magabiztosan foghass bele!

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#diákmunka
2016.05.27.

Diákmunka: aprópénz helyett karrier

Ideje leszámolni azzal a tévképzettel, miszerint a diákmunka csak monoton szórólapozás vagy valamilyen árufeltöltős meló lehet. Egyre több cég keres motivált, nyelveket tudó diákokat komolyabb, jól fizető munkakörök betöltésére, és az sem kizárt, hogy az egyetem befejezése után rögtön állást ajánljanak a jól teljesítő diákoknak.

#egyetem
2015.08.09.

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

#diákmunka
2015.06.29.

Hogyan jelentkezz az első munkádra?

Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.

#diákmunka
2013.08.02.

Diákmunkát keres Vanda

A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#karrier
2011.09.17.

Pályaválasztás és hormonok

A nemi hormonok erősen befolyásolják az emberek érdeklődési körét és ezáltal jelentős szerepet játszanak a pályaválasztásban is - állítják a szakemberek.

#diákmunka
2011.06.13.

A 10 legjobb részmunkaidős állás tiniknek

Olyan munkát keresel, ami gazdagítja a lelkedet és elindíthat egy életre szóló karrier útján? Oké, talán nem. Valószínűleg csak le szeretnéd magad kötni, és pénzt akarsz keresni. Sose félj! Rengeteg módja van ennek, és valószínűleg sok olyanról is szó lesz, ami még csak fel sem merült eddig.