nyár
#Suli, munka

Nyárbúcsúztató tippek, hogy jól induljon a szeptember

2023.08.21.
2 perces olvasási idő

A lustálkodással töltött, élvezetes nyári napoknak hamarosan végük szakad. Kezdődik az iskola, és ez a legtöbb embernek nem épp a boldogság forrása.

Az igaz, hogy jóval kevesebb időd akad, és nem akkor kelsz fel, amikor szeretnél, de a szeptember rengeteg új és élvezetes, izgalmas dolgot tartogathat még. Élvezd egy kicsit tovább a nyarat, idézd fel a jó dolgokat, és hangolódj az őszre az alábbi tippjeink segítségével!

Nyári emlékek

Egy kagyló a tengerpartról, fényképek, fesztiválbelépő... Megannyi szép emlék! Miért ne gyűjtenéd össze őket? Nem kell mást tenned, minthogy beszerzel egy fotóalbumot, vagy egy szép füzetet. Minden emléket ragassz be, írj melléjük egy kis emlékeztetőt.

Egy régi cipős dobozt dekorálj ki, majd ebbe gyűjtsd a nyári csecse-becséket. Hidd el, télen szuper lesz őket visszanézni egy bögre forró kakaóval a kezedben.

Nyári emlékek

Iskolai dolgok

Új könyvek, füzetek, tollak és ceruzák. Nem hangzik valami izgalmasan? Tedd azzá! Dekoráld ki a füzeteket, készíts egyedi borítókat! Használj újságpapírt, vágj ki képeket a magazinokból. Akár a többieket is bevonhatod, hiszen a kreativitásból sohasem elég!

Utazz

A szeptember tökéletes alkalom egy kis kiruccanásra. Szervezz egy családi hétvégét, kiránduljatok el valamennyien egy közeli nevezetességhez, menjetek el fürdőbe, vagy vidámparkba, amíg tart a jó idő. Egy jó kis biciklitúrára is keríts alkalmat, hiszen ez nemcsak egészséges, hanem élvezetes tevékenység is.

Akár egy jó kis iskolakezdő piknikbe is belevághatsz, egy kis közös sütés-főzés mindig jól összekovácsolja a csapatot.

Kezdj valami újba

Tánctanfolyam? Rajz- vagy nyelvórák? Már régóta szeretnél valamilyen küzdősportot kipróbálni?

Ne habozz! Az iskola mellett egy új tevékenység nemcsak fejlesztheti a képességeid, hanem pihentet is, hiszen a sok tanulás után az aktív kikapcsolódás a legfontosabb. Nézz körül az interneten, hogy a környékeden, vagy a városodban milyen lehetőségek adódnak. Kérdezz rá az iskoládban is, hogy milyen szakkörök indulnak. Fedezd fel a benned rejlő tehetséget, és próbálj ki új dolgokat!

A gardróbod

Mindannyian szomorúan hajtogatjuk be a nyári ruhákat a szekrénybe, és persze senki sem búcsúzik szívesen a fürdőruhájától. Ám a gardrób átalakítása, átrendezése is megannyi meglepetést tartogathat. Válogass a ruháid között, szortírozd ki azokat, amik nem tetszenek. Akár át is hívhatod a barátnődet az ő megunt ruháival, és csereberélhettek. Új ruha mindkettőtöknek, és még csak nem is kellett költenetek rá.

Nagytakarítás

Élvezetes?! Nem, ezt nem viccnek szántuk. Új év kezdés, tiszta lappal. Takaríts ki alaposan a szobádban, szortírozd át a dolgaid, pakolj ki a fiókból és dobáld ki azokat a dolgokat, amikre nincs szükséged. A könyvespolcot is újrarendezheted, sőt beszerezhetsz néhány izgalmas új olvasmányt is. Meglátod, hogy mennyi érdekességre bukkanhatsz egy ilyen nagytakarítás alkalmával. Ráadásul nemcsak a szoba frissül fel, és újul meg, hanem te is tisztábban át fogod látni az íróasztalod, vagy a szekrényeid tartalmát.

(KamaszPanasz - Gy. R.)