Testi problémák, haj

#Testi problémák #haj

62 db cikk a témában

A korpás hajról
#korpás haj
2023.11.05.

A korpás hajról

Egyik legfőbb ékességünk a hajunk, amit ápolni kell, hogy az mindig tiszta, egészséges, csillogó legyen. A boltokban manapság rengeteg fajta sampon, balzsam és pakolás kapható, melyek gyógyírt jelenthetnek a korpa ellen, ezeket nem árt okosan használni.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?
#hajhullás
2023.10.26.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?

A szezonális hajhullás mértéke egyénenként eltérő. Van, aki észre sem veszi, mások kétségbeesetten próbálják az ijesztő módon feltűnő hajhullás hátterében meghúzódó okokat azonosítani. A hajhullás akkor válik észrevehetővé, ha az kifejezettebb: a fésülködéskor a hajkefében maradó hajszálak mennyiségéből lehet rá következtetni.

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked
#haj
2023.08.25.

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked

Amikor fodrászunk mesébe illő módon csodás göndör frizurát készít nekünk alig egy óra alatt, bármit meghallgatunk és megfogadunk, amit mond. De mi az, amit nem mond el nekünk? Hajszakértőktől megtudtuk, mi az az 5 hasznos tanács, amit hajunk sztájlisztja biztosan nem mondott el nekünk.

Fejtetű – Mit tehetsz ellene?
#fejtetű
2023.08.21.

Fejtetű – Mit tehetsz ellene?

A fejtetvek apró rovarok, amelyek az emberi hajszálak között élnek, és a fejbőrből származó vérrel táplálkoznak. Kiknél fordul elő és mit tehetsz ellene?

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!
#haj
2023.03.04.

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!

Fénytelen, lelapuló a hajad, alig tudod kifésülni, sőt hullik és néha a fejbőröd is viszket. Ugye, ismerős problémák? Ne aggódj, ezekkel a gondokkal nem vagy egyedül, a tél vége felé mindannyiunk haja erősítésre szorul.

Házi hajnövesztési praktikák
#haj
2022.11.20.

Házi hajnövesztési praktikák

A növekedést serkentő hajápolási módszerek nemcsak a haj elvékonyodását és töredezését gátolják meg, de biztosítják a hajnövekedést és megelőzik az esetleges hajhullást is.

Mitől korpásodik a fejbőrünk?
#fejbőr
2022.10.04.

Mitől korpásodik a fejbőrünk?

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek. Sajnos ritkán súlyos, nehezen kezelhető formát is ölthet, emellett a betegek életminőségét is jelentős mértékben ronthatja.

Természetes hajnövesztő módszerek
#haj
2022.04.19.

Természetes hajnövesztő módszerek

Rengeteg természetes hajápolási szer létezik, amiket akár te magad is elkészíthetsz a saját konyhádban is megtalálható olajokból, fűszerekből és akár gyümölcsökből is!

A szép haj titka
#korpás fejbőr
2021.07.22.

A szép haj titka

Egészséges és szép hajra vágysz? Sajnos a haj is elveszítheti a fényét, illetve lassabban nőhet. De semmi nincs veszve, hiszen a következő 5 tipp betartásával igazán gyönyörű, egészséges hajra tehetsz szert.

Hajhullás: mi lehet az oka?
#haj
2021.07.17.

Hajhullás: mi lehet az oka?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Dr. Kádár János immunológus a kiváltó okokról és a kezelési lehetőségekről beszélt.

#korpa
2021.04.30.

Eláruljuk, mitől korpásodik a hajad

Korpásodás esetén a hajas fejbőrön gyulladás alakul ki, amely meggyorsítja a fejbőr felső hámrétegének leválását, így szemmel láthatóvá válik a fejbőrön, illetve a hajszálak tövén a korpának nevezett levált szaruréteg.

#hajápolás
2021.01.25.

Hogyan lehet ragyogó hajad télen is?

A szél, a csapadékos, száraz időjárás és a környezeti allergének megnehezítik a téli hajápolást, de szerencsére néhány tipp betartásával megőrizhetjük hajunk tökéletességét a hideg évszakban is.

#haj
2020.03.12.

7 fontos tanács az első hajfestés előtt

Első alkalommal befesteni a hajadat több mint egyszerű kísérletezés. Nem tudhatod, hogyan reagál majd a hajad, hogy tényleg olyan színű lesz-e, mint szeretted volna, és hogy mennyire roncsolódnak a fürtjeid a festés során. Emellett a festék bőrirritációt is okozhat, ezért fokozott elővigyázatossággal kell bánnod ezekkel a szerekkel!

#szépségápolás
2018.08.22.

Szépségápolás nyárutón

Szinte hihetetlen, de igaz: a nyári kirándulások és véget nem érő fürdőzések alaposan megviselik szervezetünket. Míg belülről feltöltenek energiával, látszólag kisimítják a ráncainkat, és lelohasztják az átvirrasztott és munkával töltött éjszakákról árulkodó szem alatti fekete karikáinkat, addig szépségünket nem egyszer veszélybe is sodorják.

#hajhullás
2016.08.26.

Betegségek, amik hajhullást okoznak

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Hormonális változások, stressz és bizonyos betegségek hatására is növekedhet az elhullott hajszálak mennyisége. Az okokról és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.