hajápolás
#Testi problémák

Hogyan lehet ragyogó hajad télen is?

2021.01.25.
1 perces olvasási idő

A szél, a csapadékos, száraz időjárás és a környezeti allergének megnehezítik a téli hajápolást, de szerencsére néhány tipp betartásával megőrizhetjük hajunk tökéletességét a hideg évszakban is.

1. Így védd meg a fürtjeidet

Télen a hajad védelme ugyanolyan fontos, mint a bőrödé. Megakadályozza a további károk kialakulását és segít abban, hogy a haj egészséges maradjon egész télen. Alkalmazz rendszeresen hajpakolást, ami elősegíti az UV védelmet télen is. Akár hiszed, akár nem, a nap télen éppúgy károsíthatja a hajad, mint a nyári napsütés, és a hidegebb időjárás csak tovább fokozza a hajszálak roncsolódását. Fontos továbbá, hogy nagyon hideg idő esetén vegyél fel sapkát! A hajhagymáid ugyanis elég könnyen megfázhatnak, ami biztos, hogy fakó, száraz, nehezen kezelhető hajat eredményez - és a hajhullás sem kizárt.

2. Kondicionálás

Ha azt hiszed, hogy nincs szükséged kondicionálóra, akkor nagyon tévedsz. A töredezett végű hajszálakat az okozza, hogy nem jutnak megfelelő tápanyaghoz, így könnyebben elvékonyodnak. Használj hetente egyszer kondicionáló terméket.

3. Fogd össze

Nagyszerű módja, hogy megvédd a hajad az időjárástól az, hogy lazán összefogod. Azzal, hogy felfogod a hajad, megvéded a legérzékenyebb részeket, a hajhagymákat az időjárás viszontagságaitól. A cuki konty vagy laza lófarok tökéletes a suliba.

4. Óvatosan a fésüléssel

Minél szárazabb a hajad, annál nagyobb gondot jelent a fésülés, mivel sokkal könnyebben töredezik ilyenkor a haj. Használj hajbontó fésűt szárítás előtt. Ez segít, hogy ne tépd ki a gubancokat.

5. Nedves pakolás a hidratáltságért

Egy másik jó tipp a károsodás megelőzésére, hogy a tökéletes haj érdekében nedves hajpakolást használsz. Ezt érdemes zuhanyzás előtt feltenni és rajta hagyni legalább 30 percig. Ne feledd, minél tovább kényezteti a hajad, annál jobban fog kinézni! Válassz olyat, ami jojoba olajból, shea vajból, kakaóvajból, kókusz olajból vagy olíva olajból készült.

6. Kerüld a hajvasalást

Valószínűleg te is nagyon szereted a hajvasalódat, de próbáld meg eltenni a téli szezonra. hajápolásÍgy sokkal kevesebb kár érheti a hajadat. A hajmosás gyakoriságát is próbáld meg csökkenteni, hiszem a gyakori hajszárítás is képes rontani a helyzeten.

7. Szuper kiegészítőkkel a károsodás ellen

Viselj sapkát vagy kendőt a fejeden, amikor kimész a levegőre. Lehet ez divatos kalap, svájcisapka vagy bármilyen általad választott fejfedő - próbálj ki valamit, ami védi a fejed. Ez lehetővé teszi, hogy hibátlan hajkoronád legyen.

A tökéletes haj sokak számára valami olyasminek tűnik, amiről csak álmodni lehet, pedig nem kell, hogy így legyen. Azzal, hogy megfelelően ápolod és fésülöd, neked is lehet tökéletesen kinéző hajad.

(KamaszPanasz - E.F., allwomenstalk.com)