#Testi problémák

Hajmosás – jólesik naponta, de nem árt a fejbőrödnek?

2009.09.01.
1 perces olvasási idő

Noha itt az ősz, a nyári meleg még tart, s nincs is jobb annál, mint este a zuhany alatt állva végiggondolni a nap eseményeit, élvezni ahogy a víz végigcsorog a fejeden, s kellemesen hűsít.

Hajmosás

Apropó zuhany! Még az ősz eleji melegben is jólesik a testünknek, hogy egyre hidegebb és hidegebb vizet engedünk magunkra. Nemcsak a testünkre, de a fejünkre is, hisz az ad igazi enyhülést.

Ez a mindennapos hajmosás, mely csak vízzel történik fejbőrünknek nem ártalmas, nem káros, viszont hajszálaink egy idő után durva, száraz tapintásúvá válhatnak. A festett haj megkopik, színe élettelenné, fénytelenné válik. Ha sampont is használunk a mindennapos hajmosás kiszáríthatja, korpássá, viszketővé teheti a fejbőrt. Ezért érdemes a sampont és a balzsamot a megszokott módon, heti egy-két alkalommal használni.

Ha vége az őrült melegnek és beköszönt a régi rend, és nem vágysz percenként a hideg zuhany alá, akkor élénkítsd fel újra fejbőrödet és hajkoronádat. Lehelj bele új életet tápláló pakolással, balzsammal, hajolajjal. Egy frissítő 1-2 centis vágást egész biztosan meghálál a hajad. Ne félj tőle!

Tipp: Mosd meg a hajad, majd egy kevés mézet oszlass el rajta. Tégy rá fóliát, majd 15 perc múlva öblítsd le langyos vízzel! Egyszerű praktika, melytől a hajad új életet nyer.

(KamaszPanasz - N.N.)