haj
#Testi problémák

Hogyan növeszd meg a hajadat természetes módszerekkel?

2014.10.11.
2 perces olvasási idő

Szeretnéd, ha a hajad amellett, hogy egészséges, hosszabb is lenne? A haj gyors növekedését ígéri számos hajápolási termék – ezek viszont nem feltétlenül megbízhatóak. Ha biztosra akarsz menni, a most következő receptek segítségével természetes úton növesztheted meg a hajadat.

Fokhagyma és kamillatea

Habár elég sok összetevő kell hozzá, a haj megnövesztéséhez és megerősítéséhez kiváló ez a szer. Emellett a haj színét is gazdagítja – de a nagyon világos hajhoz nem ajánlott.

Recept: Mixelj össze 1 evőkanál fokhagymalét és 1 evőkanál mézet, és ezt tedd be a hűtőbe. Ezt követően forralj fel 3 csésze vizet és egy teazacskóra való teát kb. fél órán át, időnként megkevergetve! Amíg várod, hogy lehűljön, a fokhagymás-mézes keverékhez adj hozzá egy evőkanál aloe vera gélt és egy tojás sárgáját. A pakolást masszírozd a hajadba a fejbőrtől a hajvégekig, majd 20 perc múlva öblítsd ki belőle samponnal! Csak ezek után mosd meg a hajadat a kamillás lével – és ezt hagyd is a hajadon.

Egy héten egyszer érdemes használni.

Ricinusolaj

Habár a ricinusolaj elég zsíros, kissé felhígítva a szempilláktól a szemöldökökön át a hajadig bárhol használhatod! Ha egészséges hajat szeretnél, öntsd hozzá a hajbalzsamodhoz vagy keverd össze mandulaolajjal. A ricinusolaj persze önmagában is használható – ez különösen akkor ajánlott, ha a hajad vékony szálú.

Recept: Tegyél néhány csepp ricinusolajt a fejbőrre és masszírozd bele jó alaposan. Ezután éjszakára vegyél fel egy zuhanysapkát vagy valami mást, amit a fejeden hagyhatsz. Másnap reggel mosd meg és balzsamozd be a hajadat a szokásos módon. Ha akarod, néhány csepp ricinusolajt összekeverhetsz olívaolajjal vagy mandulatejjel is – majd kövesd az előbbi utasításokat.

Az olajat önmagában heti egyszer használd. Ha valamilyen balzsamba kevered, illetve a szempilláidat vagy szemöldöködet akarod megnöveszteni, használd naponta vagy minden második nap – attól függően, hogy milyen a hajad típusa és textúrája.

Csalános hajtonik

A felsoroltak közül talán ez a recept a legbonyolultabb – de rendkívül hatékony is! Előnyei közé tartozik, hogy vastagabbá teszi a hajszálakat és megelőzi a hajhullást, így dúsabbá teszi a hajadat. Szőkéknek viszont nem ajánlott!

Recept:Tegyél kb. 30 g csalánlevelet, 2 csésze fehérborecetet és 2 csésze vizet egy lábasba, majd alacsony hőmérsékleten főzd össze őket. Kihűlés után szűrd le a leveleket, majd keverj a lébe kb. 2 csepp levendulaolajt. Töltsd az egészet egy jól lezárható edénybe, és rázd fel – majd masszírozd bele a fejbőrbe. Addig maradhat a hajadon, ameddig szeretnéd, csak fedd le valamivel a fejedet.

Ha száraz a hajad, használd heti egyszer – más hajon minden második nap alkalmazható.

Vodka

A vodka amellett, hogy ragyogóvá varázsolja a hajadat, eltünteti a korpát és a kócokat is! A fejbőr ápolásához is használható.

Recept: Önts a balzsamodhoz (vagy majonézhez, tojáshoz, avokádóhoz, mézhez – amelyik tetszik) egy kupica vodkát és keverj bele néhány csepp illóolajt a kedvenc illatodból. Oszlasd el a hajadon és öblítsd ki kb. 20 perc múlva.

Hetente vagy kéthetente ajánlott a kezelés.

(B.Cs.)