haj
#Testi problémák

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked

2023.08.25.
1 perces olvasási idő

Amikor fodrászunk mesébe illő módon csodás göndör frizurát készít nekünk alig egy óra alatt, bármit meghallgatunk és megfogadunk, amit mond. De mi az, amit nem mond el nekünk? Hajszakértőktől megtudtuk, mi az az 5 hasznos tanács, amit hajunk sztájlisztja biztosan nem mondott el nekünk.

Nem kell minden alkalommal befesteni az egész hajad

Ha minden festés alkalmával újrafested lenőtt tincseidet, akkor nyilvánvalóan oda is kerül festék, ahol előzőleg már be volt festve. Próbáld meg pontosan behatárolni a lenövést és csak addig fess, ne az egész hajkoronát színezd újra. Ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy egy kicsit pihentesd a hajad, ugyanakkor a hajszíned frissebb lesz és a megspórolt festékmennyiség révén még pénzt is spórolsz!

A fodrászszalon kondicionáló kezelését nyugodtan kihagyhatod

A kondicionáló kezelések nem rosszak, különösen igénybevett, töredezett hajra, ugyanakkor ezek a kezelések nagyon drágák, amikkel csak fizetéskor szembesülünk. A samponozás után használt hidratáló balzsam tökéletesen megfelel a célnak, nem kell plusz pakolást kérnünk, és ha csak 5-10 percet töltünk a szárítóbúra alatt, azzal is védhetjük hajkoronánk a kiszáradástól. Hasonlítsd össze, mennyivel jobb lesz a hajad tapintása, tartása, ha csak ennyit is teszel érte!

Nyugodtan használj drága és olcsó termékeket vegyesen

Csak mert drága sampont használsz, az még nem jelenti azt, hogy ugyanabból a márkából kellene beszerezned a balzsamot, lakkot, pakolást stb. A fodrász valószínűleg azt mondta neked, hogy ezek a szerek együttesen fejtik ki a legjobb hatást, de ha kifizetsz egy vagon pénzt egy hajápoló termékre, majd a többit olcsóbban veszed meg, rengeteg pénzt megspórolsz és a hajad is jól jár.

Nem nő gyorsabban a hajad, ha gyakrabban vágatod

Viszont, ha túl sok időt hagysz két vágás közt, akkor sem lesz szép formája, ha növeszted. Jelezd a fodrászodnak, hogy növeszted, így ő majd csak annyit vág a végéből, hogy egészséges és szép legyen, levágva a töredezett végeket és meghagyja a hosszát, amennyire csak lehetséges.

Ha göndör vagy hullámos hajad van, nem kell minden nap megmosnod a szép tartás érdekében

A „mosd és menj” hajvágási forma és a napi hajmosás csak akkor jó párosítás, ha nagyon vékonyszálú a haj. Ha göndör vagy hullámos hajad van, úgy viselheted a legjobban gondját és hozhatod ki belőle a legtöbbet, ha egy kissé megszárítod, de nem mosod meg minden nap.

(KamaszPanasz)

Kapcsolódó címkék

bőrhaj