haj
#Testi problémák

7 fontos tanács az első hajfestés előtt

2020.03.12.
2 perces olvasási idő

Első alkalommal befesteni a hajadat több mint egyszerű kísérletezés. Nem tudhatod, hogyan reagál majd a hajad, hogy tényleg olyan színű lesz-e, mint szeretted volna, és hogy mennyire roncsolódnak a fürtjeid a festés során. Emellett a festék bőrirritációt is okozhat, ezért fokozott elővigyázatossággal kell bánnod ezekkel a szerekkel!

Nem egyszeri dolog

Tudnod kell, hogy ez nem egy egyszeri alkalomra szól. A hajfestés meg fogja viselni a hajadat, ezért 7 fontos tanács az első hajfestés előttgyőződj meg róla, hogy fent tudod tartani a hajad egészségét. Azt is gondold át, hogy megvan-e a szükséges anyagi háttered ahhoz, hogy karban tudd tartani a hajadat. Idővel a festék bizony halványodni és kopni fog a hajmosás és a napsugarak hatására.

Hajápoló termékek

Lehet, hogy a festés előtt elég volt egy sima sampon, de most számolnod kell azzal, hogy festett hajra való termékeket és hajkondicionálót, hővédőt, és még sorolhatnánk, miket kell használnod… Szóval, rengeteg termék kell majd ahhoz, hogy megfelelően karban tartsd a hajadat.

A hajad egészsége

A hajat bizony megviseli, ha befested, főleg, ha világosítod… Szóval az első pár napon száraz lesz, és könnyebben töredezik. De ha teszel rá egy kis hidratáló pakolást, akkor sokkal puhább lesz a hajad.

Megváltozhatnak a vonásaid is

A hajad színének változásával az arcod színe is változni fog. Amikor sötétebbre fested a hajad, akkor az arcod tónusa világosabbnak fog látszódni, és fordítva. Amikor befested a hajadat, akkor vigyázz arra, hogy a szemöldököd színe ne üssön el nagyon, és használj ehhez megfelelő tónusú termékeket. És most, hogy az arcod színe is „megváltozott”, ki kell próbálnod, hogy milyen árnyalatú sminkek állnak jól.

Váltás sötétre

Ha első alkalommal fested a hajadat, akkor ajánlatosabb világosítani, mint sötétebbre váltani. Tavaszra vagy nyárra kivilágosítani, őszre és télre pedig sötétíteni az egyszerűbb megoldás. Ha először sötét volt a hajad, és aztán szeretnéd világosítani, az nagyon meg fogja viselni a hajadat.

Gondolj a vegyi anyagokra

Talán még nem festetted a hajadat, de lehet, hogy volt dauerolva. Ha a dauer még benne van a hajadban, mindenképpen szólj festés előtt a fodrásznak. Daerolt hajat világosítani nem igazán ajánlatos dolog, mert tönkretehet a hajad.

Fontos továbbá, hogy figyelembe vedd: a hajfesték a bőröddel is érinthezhet, ami könnyen irritációt okozhat. Érdemes utánajárnod, hogy jó minőségű festéket találj, illetve ajánlott a festés előtt bőrpróbát végezni a termékkel.

Olcsó fodrászszalonok

A szalonok esetében ne pusztán az árak alapján válassz! Az internet a barátod, szóval nyugodtan keress rá a közeledben lévő fodrászüzletek szolgáltatásaira. Sokan nem bíznak a munkájuk minőségében. De ez nem feltétlen igaz, sőt, biztosan van több olyan ismerősöd is, akinek a haját egy drága hajszalonban rontották el… Ne dobj ki feleslegesen kétszer annyi pénzt!

Nekünk, nőknek, a hajunk egyfajta biztonságot adó takaró. A hajfestés nem félelmetes dolog, csupán egy kis előkészületet és felkészülést igényel. Szerintetek mik azok a további fontos dolgok, amikre első hajfestés előtt mindenképpen figyelni kell?

(KamaszPanasz)