verekedés
#Lélek

Meg akartak verni, azóta rettegek!

2010.08.28.
1 perces olvasási idő

Múltkor egy buliban voltam, és 2 srác odajött hozzám, hogy menjek ki velük. Verekedni akartak. Én nagyon megijedtem az egésztől, és azóta nem tudom kiverni a fejemből őket. Most lesz egy buli, amit nagyon vártam eddig, és félek, hogy megint belém kötnek. Kérem, segítsen! Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

A fiúk között nagyon gyakori ez a fajta „kakaskodás”, sokszor ok nélkül is verekedést provokálnak. Itt nagyon fontos az önbizalom, az, hogy lássák, te nem egy olyan fiú vagy, akit meg lehet félemlíteni.

Érdemes elkezdened valamilyen küzdősportot, hogy valóban magabiztosabbnak érezd magadat. A küzdősportra nem csak azért van szükséged, hogy meg tudd magadat védeni, hanem azért is, hogy egy ilyen helyzetben nem megijedj, hanem nyugodtan, magabiztosan tudj viselkedni.

Sokszor ez a magabiztos fellépés önmagában elég, hogy elkerülhetővé váljon a verekedés. Az is jó megoldás szokott lenni, ha haverkodsz velük, például ha ott állnak az italos pultnál, akkor meghívod őket egy pohár sörre, hogy lássák, jó fej gyerek vagy! Senki sem akarhat megverni egy olyan embert, aki éppen meghívta őket valamire!

Vagy ha legközelebb ilyet mondanak neked, csak próbáld meg átfordítani a helyzetet: „Gyertek fiúk, igyunk inkább egyet!”

A lényeg, hogy ne lássák rajtad, hogy félsz, azt pedig semmiképp ne hagyd, hogy bármilyen elhatározásodtól eltérítsenek (azaz ha neked fontos az a buli, akkor menj el). Sok sikert!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)