szüzesség
#Vágyak

Úgy érzed, te vagy az utolsó szűz a világon?

2011.03.24.
1 perces olvasási idő

„A péniszem petyhüdt lesz és használhatatlanná fog válni”. Gyerünk! Ki is mondta ezt? Melyik filmben? Igen-igen, Kevin az Amerikai Pitében. Tulajdonképpen az egész film arról szól – bár szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna róla -, hogy 4 fiatal az érettségi előtt el akarja veszíteni a szüzességét.

A fiatalok nagy része látta a filmet. És sokunkra rá is ragadt az a sztereotípia, hogy érettségi előtt el kell veszítenünk a szüzességünket.

Sokan azért nem szeretnének szüzen bekerülni a főiskolára, mert attól tartanak, hogy bármelyik lány, akit ott felszednek, már nem lesz szűz.Így még az érettségi előtt lefekszenek a barátnőjükkel. Attól is félnek, hogy ne gúnyolják ki őket, vagy, hogy ne legyenek tapasztalatlanok.

A lányoknál is ez a helyzet. Félnek attól, hogy mi történik, ha szűzen kerülnek a fősulira. Éppen ezért fontolgatják, hogy lefekszenek azokkal a fickókkal, akikkel éppen randiznak.

Nagy a nyomás?

Az igazság az, hogy a nyomás rajtunk folyamatosan nő. Ezt egy kutatás is kimutatta. 6 év alatt 6 %-al nőtt azon középiskolások száma, akik az érettségi előtt szexelnek. Szakértők szerint ez a növekedés azért van, mert a fiatalok egyre nagyobb része kapja meg és fogadja el azt az üzenetet, hogy „szexelj mielőtt elhagyod a középsulit”.

„Sokan nem akarják kockáztatni jövőjüket” – mondja Bill Albert a Nemzetközi Tinédzserkori Terhesség Megelőzési Program szóvivője. „Sokaknak álmai vannak, reményei, és szerintük az, ha nem szexelnek kockáztatja terveiket. Félnek a megsebzett érzésektől, az AIDS-től és más STDk-től egyaránt. Sok fiatallal beszélünk, akik már megbánták, hogy ilyen korán kezdték. Fiúk, lányok egyaránt.” - tette hozzá Bill.

Sokan éreznek nyomást, hogy elveszítsék szüzességüket. De azért ez valahol sántít. Csak azért elveszteni, hogy mi se lógjunk ki a sorból? A szexnek egy különleges alkalomnak kell lennie az életünkben, nem pedig egy kitűzött és időhöz kötött dolognak.

Érdemes várni!

Nem gondolom, hogy fontos lenne szexelni érettségi előtt. Ha elvárásaid vannak magaddal szembe – ne szexelj amíg nem vagy rá készen – után pedig abszolút megkönnyebbülten tudsz majd a tükörbe nézni. Persze nehéz ebben a világban nyomás nélkül élni. Amikor látod, hogy mindenki teszi körülötted csak te nem, könnyen lehetsz áldozat. Főleg, úgy, hogy ma már mérföldkőnek tekintik az érettségit. Nagyon sok ember fél, hogy lemarad és, hogy ő lesz az utolsó, aki elveszti a szüzességét.A nyomás ellenére is azonban sokan azt mondják várnak.

Én hiszek abban, hogy megtalálom azt a személyt, akivel tényleg készen állok a szexre, az ezzel járó felelősségekre és következményekre.Lehet, hogy Te ezt a személyt még középsuliban megtalálod, de erre kicsi az esély.

Szóval, mindent egybevetve fiúk és lányok, ne izguljatok! Fontoljátok meg, hogy kivel mikor és hogyan szeretnétek elveszteni a szüzességeteket! Ugyanis visszacsinálni már nem lehet!

(Cs. B.)