szex
#Vágyak

Orgazmus: tények és tévhitek

2016.03.01.
1 perces olvasási idő

Mi az orgazmus? Az orgazmus az a nagyon jól eső érzés, ami a szexuális izgalmi állapot végén ér téged. Leginkább a nemi szerveidben érezheted, azonban az orgazmust olyan események idézek elő, amelyek mind a lelkedben, mind a testedben történnek.

Az orgazmusról

szex

Bármikor, amikor szexuális izgalmi állapotba kerülsz, feszültség vonul végig a testedben. Észreveheted, hogy felgyorsul a légzésed és megfeszülnek az izmaid, leginkább a nemi szerveid körüli izmok. Amikor a szexuális izgalmi állapotod a testedben eléri a csúcsot, megtörténik az orgazmus.

A lányok az orgazmust egy nagyon jó érzésként írják le, ami megszabadítja őket a szexuális feszültségtől. A fiúk is általában épp olyan jónak érzik az orgazmust. A fiúk az orgazmus során ejakulálnak is.

Hány évesnek kell lenned, hogy orgazmusod legyen?

Akkor lehet orgazmusod, amikor már szexuálisan érett vagy. A lányok esetében ez általánosan körülbelül 10 és 16 éves kor közötti időszakot jelent.

Van valami baj velem, ha soha nem volt még orgazmusom?

Lehetséges, hogy már nem sokkal azután van orgazmusod, hogy szexuálisan éretté váltál, de nagyon sok lány csak több év után éli át az első orgazmust. Nincs veled semmi probléma, ha soha nem volt még orgazmusod.

Az orgazmus függ:

  • A nemi szerveid ingerlésétől (sok lány és nő szerint a csikló sokkal érzékenyebb, mint a hüvely)
  • A megfelelő hangulattól
  • A megfelelő partnertől a szexuális játék vagy közösülés során

Ha a közösülés fájdalmas, akkor nagy valószínűséggel nem lesz orgazmusod.

Lehet egyszerre több orgazmusod is?

A fiúknak egyszerre csak egy orgazmusuk lehet, a lányoknak sorban több is. Ezeket néha többszörös orgazmusnak hívják.

Észreveszi egy fiú, ha egy lánynak orgazmusa volt?

Egy fiú nem tudja mindig észrevenni, hogy a lánynak volt-e orgazmusa. A fiúk néha érezhetik, mikor a lányok testének izmai összerándulnak az orgazmus során, azonban ez valószínűleg nem történik meg mindig.

(B.M.)