szex
#Vágyak

Le akar velem feküdni, mit tehetek?

2017.02.07.
2 perces olvasási idő

Kedves Szakértők! 14 éves lány vagyok, és van egy fiú, akit nagyon kedvelek. Néhány napja megkérdezte, hogy le akarnék-e vele feküdni. Igen is, meg nem is. A kérdésem az, hogy ha óvszerrel védekeznénk, akkor az mekkora biztonságot nyújtana? Illetve, először is szeretnék vele találkozgatni, szeretném, ha elhívna egy randira. Hogy hozzam fel ezt a kérdést előtte? Köszönöm a segítséget.

Kedves Kérdező!

Általában az a normális, ha még azelőtt hív el randizni, mielőtt lefeküdnétek. Ha ennyire tárgyilagos, és specifikus (tehát kijelentette, hogy szexet szeretne), akkor nem nagy a valószínűsége, hogy járni Le akar velem feküdni, mit tehetek?szeretne veled. Azt ajánlom, hogy mindenképpen beszéld meg ezt a helyzetet vele. Mondd el neki, hogy még nem érzed magad készen egy ilyen lépésre, illetve, hogy neked szükséged van az érzelmi biztonságra (tehát, hogy a barátod legyen, ehhez pedig az első lépések a randizgatások, a találkozók).

Természetesen a szexhez mind érzelmileg, mind testileg, szellemileg fel kell készülnöd. Fontos, hogy tudd, ha nem megfelelő a védekezés, akkor mind a terhességnek, mind a különböző nemi betegségek, fertőzéseknek nagy a kockázata. Mielőtt lefeküdnél bárkivel is, fontos, hogy megismerjétek egymást mind testileg, mind szellemileg. A jó kommunikáció elengedhetetlen.

Továbbá egy egészséges kapcsolathoz hozzátartozik a megfelelő érzelmi sorrend. Nem biztos, hogy az az ember a legmegfelelőbb egy kapcsolatra, aki még azelőtt le akar veled feküdni, hogy elhívott volna egy kávéra vagy moziba. A szexualitás terén vajon ez a srác ugyanannyira törődni fog veled, mint magával? Ha esetleg fájdalmat okoz, megáll? Meg tudnád vele beszélni az aggodalmaidat?

Gondold végig ezeket a kérdéseket, hiszen nem biztos, hogy mindig a suli legmenőbb sráca az az ember, akit tényleg érdekelsz, nemcsak szexuális, hanem emberi téren is. Sok fiatal lány sajnos abba a hibába esik, hogy azt gondolja, ha megadja a fiúnak azt, amit akar (a szex), akkor később ez az ember hirtelen átváltozik egy törődő, szerető baráttá. Az ilyen jellegű dolgok nem szoktak jól végződni, főleg a lány számára nem.

Te magad írtad, hogy le is szeretnél vele feküdni, és nem is. Az igazság az, hogy mikor valakivel le akarsz feküdni, akkor semmiféle kételynek nem szabad benned lennie! Olyankor az egyetlen dolog, ami eszedbe jut, az az „igen”, és semmiféle más érzés, rossz gondolat nem keveredhet bele.

A megfelelő védekezést újra kiemelném. Semmi sem nyújthat 100%-os védelmet, de az óvszer a legmegfelelőbb erre a célra. Megfelelő használattal a legtöbb nemi betegségtől és a terhességtől is véd. Ám figyelmeztetlek, hogy az orális szexszel is ugyanúgy elkaphatsz betegségeket (hiába szedsz például tablettát), tehát ilyen esetekben is célszerű alkalmazni az óvszert. Ilyen fiatalon ajánlom, hogy bizalmasan beszélgess el valakivel erről a témáról, hogy egy komplexebb képet kaphass.

Végezetül úgy gondolom, hogy ez a fiú nem érdemli meg, hogy lefeküdj vele. Várj inkább egy olyan srácra, aki azt kérdezi először, hogy “ Szeretnél találkozni iskola után?” vagy “Meginnál velem egy kávét? “ mintsem azt, hogy “ Van kedved lefeküdni velem? “

Ajánlom, hogy keresgélj cikkeket a KamaszPanasz oldalán, amiben megtalálod minden kérdésedre a választ.

(Gy.R. - scarleteen)