szűz
#Vágyak

Mítoszok az első alkalomról

2022.01.13.
1 perces olvasási idő

Miután annyiszor kibeszélik, ábrázolják és elemezgetik a médiában a szüzesség és annak elvesztésének témáját, továbbra is rengeteg félreértés és zavar övezi ezt a témát. Az alábbiakban néhány, a témával kapcsolatosan elterjedt mítoszról rántjuk le a leplet.

Mítosz: Ez az esemény mindent megváltoztat.

Valóság: Számos film és könyv középpontjában kifejezetten a szüzesség elvesztése áll. De miért van Mítoszok az első alkalomrólaz, hogy annyi film és írás szól az első alkalomról? Mert hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szüzesség elvesztése után érett nővé válunk. De az is lehet, hogy a nagy alkalmat követően felébredsz – és nem érzel majd semmi változást. És ezzel nincs is semmi baj.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a szüzesség elvesztése nem nagy dolog. De felejtsd el a gyertyafényről és romantikus zenéről szóló ábrándjaidat! A lényeg az, hogy tisztában legyél az elvárásaiddal és vágyaiddal. Ha csak azért akarod elveszteni a szüzességedet, mert azt várod tőle, hogy változást hozzon az életedbe vagy a személyiségedbe, rossz úton jársz. A szex nem erről szól.

Mítosz: A szüzességet még egyetem, főiskola előtt el kell veszíteni.

Valóság: Általános tévhit, hogy a szüzességet a gimnáziumi évek befejeztével el kell veszíteni. Ez valószínűleg abból származik, hogy sokak szerint az egyetem, főiskola a szexuális kicsapongások, egyéjszakás kalandok és új szexuális felfedezések közege. Habár ez igaz lehet egyeseknél, korántsem érvényes mindenkire.

Bár a nyomás nem mindenhol ugyanakkora, azért megállapíthatjuk, hogy minden lány kap bizonyos üzeneteket, utalásokat arra nézve, hogy mikor a legmegfelelőbb elveszíteni a szüzességet. És mint annyi más mítosznál, itt sem mondhatja meg senki, mi a legjobb neked – csakis te! Tiéd a döntés, hogy egyetem, főiskola előtt, alatt vagy után akarod elveszteni a szüzességedet.

Valójában ha valaki szűz, az közel sem olyan meghatározó dolog, mint amilyennek tűnhet. Ne félj megőrizni a szüzességedet! A megfelelő időben a megfelelő helyen el fog jönni a lehetőség!

Persze a fentiek nem szigorú szabályok, mindig vannak kivételek alóluk: az is lehet, hogy valamelyik mítosszal teljesen azonosulni tudsz. Ne feledd: mindig a saját érzéseidet tartsd szem előtt!

(B.Cs.)