fiú
#Vágyak

A fiúk is lehetnek szüzek

2010.09.20.
1 perces olvasási idő

Manapság hatalmas nyomás nehezedik a fiúkra. Az ok pedig igen egyszerű. Ha ma egy fiú azt mondja, hogy még szűz, kiközösítik, cikinek tartják, ha valaki még nem volt nővel. Ne feledd, mindenki szűzen kezdi, s hogy kész vagy-e az első alkalomra, azt érezni fogod!

A fiúk szüzességét régebben szinte senki sem vett komolyan. A lányok voltak azok, akiktől elvárták, hogy „várjanak”, maradjanak szüzek, míg a fiúk nyugodtan udvarolgathattak, "kiszórakozhatták" magukat, s amint csak lehetett, el kellett dicsekedniük hódításaikkal. Ez a kimondatlan nyomás még mindig ott van a köztudatban.


A fiúktól elvárják, hogy "túllegyenek rajta", s hogy valóban megtörtént-e, azt csak ő tudja igazán. A tinik többsége csak azért tagadja, hogy még szűz, nehogy kicikizzék emiatt. Szerencsére van egy réteg, aki nem megy a többség után. Egyszerűen kimondja, sőt mi több büszke rá, hogy ő még szűz.

Ha úgy döntesz, hogy bevallod szűz vagy, ezzel a döntéseddel egyrészt nem kell hazudnod, másrészt pedig a többiek tudomására hozod, hogy nem másoknak akarsz bizonyítani, hanem csak a saját elvárásaidnak, erkölcsi normáidnak megfelelni. Nincs abban semmi rossz, vagy kinevetni való, ha úgy döntesz, addig vársz, amíg nem vagy kész egy őszinte, mély kapcsolatban a szexre.

Felelősség és érzelem bizonyítéka

Sok szűz fiú fél a szexuális betegségektől vagy attól, hogy a lány teherbe esik. Ez nagyban befolyásolja döntésüket, hiszen tudjuk, nincs 100 százalékos védelem. Ez is a felelősségteljes gondolkodást bizonyítja.

Ha a barátnőd is szűz, sokkal kényelmesebben érezhetitek magatokat, és a kapcsolatotok még jó ideig bensőséges és meghitt maradhat. Az igazi szerelem és meghittség szex nélkül is működik. Az örömszerzésnek számtalan egyéb módja is van.

Légy büszke magadra, hogy nem kevered az érzelemmentes szexet és a szerelmet! El fog jönni az idő, mikor úgy érzed, mindketten készen álltok, a védekezésről is gondoskodtatok, s hidd el, örülni fogsz, hogy így döntöttél. Az első alkalom csak úgy lehet feledhetetlen pozitív élmény, ha lelkileg is érett vagy rá, igazán szereted a partnered, s nem kell egy esetleges nem kívánt terhességtől tartanod.

Tudnod kell, hogy a lányok szemében is többet ér az a fiú, aki szűz maradt, mert a megfelelő lányra, és a megfelelő pillanatra várt.

Természetesen csakis a Te döntésed, hogy a szüzesség megtartását, vagy elvesztését választod. Azonban érdemes megfontolnod, hogy az első alkalom különleges legyen. Mint azok a társaid, akik várnak a Nagy Ő –re.

(CS.B.)