petting
#Vágyak

Egy fontos kérdés az önkielégítésről - A szakértő válaszol

2016.01.14.
1 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! Én egy 15 éves lány vagyok. Lehet, hogy kicsit érdekesen hangzik, de szeretném kipróbálni a maszturbálást, de természetesen úgy, hogy a szüleim ne tudjanak róla. Az egyetlen alkalom ugyebár az este a szobámban, de nem akarom, hogy a szüleim meghallják, esetleg véletlenül benyissanak. Hogy tudnám megtenni ezt anélkül, hogy észrevennék? Köszönöm!

Kedves Levélíró!

A kérdésed egyáltalán nem butaság, sőt! Nagyon fontos ezekkel a dolgokkal foglalkozni. A szex és a szexualitás a legtöbb embernek a privát szférájába tartozik, amit különösen nehéz akkor megtartani, ha az illető a szüleivel vagy másokkal együtt lakik. A maszturbáció intim dolog és magánügy, így nem mindenki tudja (vagy akarja) ezt megbeszélni a szüleivel (vagy akárki mással). Így neked sem kell, hiszen minden jogod megvan hozzá, hogy ezt megtartsd magadnak.

A maszturbáció nem csak örömet okozhat, hanem segít felfedezni és megismerni a saját tested, és segít, hogy megtudd, mit szeretsz vagy mi nem esik jól neked. Az egészséges szexualitáshoz ez is hozzátartozik. Minden ember más, így ezen a területen is eltérhetnek a “szokások”. Fedezd fel a tested, és fedezd fel azokat a dolgokat, amik örömet okoznak neked.

A filmek és sorozatok a szexet és a maszturbációt egy hangos, kiabálásokkal végződő folyamatnak mutatják be - bizonyos embereknél ez tényleg így lehet, másoknál egyáltalán nem jellemző.

(Gy. R. - scarleteen)