szex
#Vágyak

Mítoszok a maszturbációról

2016.11.07.
1 perces olvasási idő

Csökkenő nemzőképesség, szőrös tenyér, nemi betegség, pattanások és a látás romlása: mítoszok, amelyeket a maszturbálás következményeinek tartanak. Lássuk, mi az igazság!

1. Mítosz: Jobban elfogadható, ha a fiúk maszturbálnak, mintha a lányok.

Tény: Teljesen természetes a maszturbáció mindkét nem számára – a fiúk és a lányok egyaránt csinálják, és ebben nincs semmi meglepő vagy rendellenes.

2. Mítosz: Azok a gyerekek, akik maszturbálnak, olyan szexuális információkat szereznek, amik nem helyesek az ő korukban.

Tény: A gyerekek születésüktől fogva érintések során fedezik fel a testüket. Megtanulják, hogy ez jó érzés. Ha a maszturbáción kívül más szexuális tevékenységgel is kapcsolatba lépnek, akkor az már lehet nem megfelelő szexuális információ számukra.

3. Mítosz: A maszturbáció pattanásokat és a látás romlását is okozhatja.

Tény: Ez az állítás nyilván ahhoz a tényhez kapcsolható, hogy a tinédzserek abban az időszakban kezdenek el maszturbálni, amikor beüt a pubertáskor – ami egyet jelent a pattanások megjelenésével és sok tininek ilyenkor kell elkezdeni szemüveget is hordani.

4. Mítosz: A maszturbáció során nemi betegségeket is elkaphatunk.

Tény: A szexuális úton terjedő betegségekhez két ember kell. Így a maszturbációval - főleg, ha egyedül végzed - nincs esélyed a nemi betegségekre, inkább a fertőzéseknek vagy jobban kitéve, ha nem figyelsz oda a megfelelő higiéniára.

5. Mítosz: A maszturbációtól szőrös lesz a tenyered.

Tény: A felnőttek 98%-a állította, hogy maszturbált már élete során. Én egyről sem tudok, akinek szőrös lett volna a tenyere. Te talán igen?

6. Mítosz: A tinédzsereknek nem ajánlott túl gyakran maszturbálni, mert az csökkenti a nemzőképességet.

Tény: A tinédzsereknél teljesen normális, ha többet maszturbálnak, mint a felnőttek, mert a hormonszintjük ilyenkor magasabb, mint bármikor lesz az életükben. Ne aggódjatok, ezek után is képesek lesztek gyermeket nemzeni.

(Ő. B.)