petting
#Vágyak

Fájdalmas petting: hogyan kerülhető el?

2023.08.18.
2 perces olvasási idő

Egy komoly kapcsolatban elérkezik az idő, amikor egy túlfűtött estén úgy határoztok, hogy szeretnétek egy lépéssel továbbmenni a kapcsolatotokban, mármint, ami a dolog testi részét illeti. A szexet megelőzően kifejezetten fontos egymás felfedezése, vagyis a petting is.

A szexuális együttlét arról szól, hogy örömöt nyújtsatok egymásnak, aminek a legfőbb feltétele, hogy a partnerek kitapasztalják, hogy melyikük mit élvez – ehhez pedig elengedhetetlen, hogy előbb felfedezzék egymás testét.

Fájdalmas is lehet

A petting során alkalom nyílik a kísérletezésre, azonban szükség lesz figyelemre és türelemre. Különböző módszereket lehet bevetni annak érdekében, hogy kitapasztaljátok egymás erogén zónáit – ezek közül az egyik leggyakoribb az „ujjazás”. Tapasztalatok alapján megállapítható, hogy bizony nem minden esetben olyan jó érzés. Sok esetben fájdalmas a behatolás – még ha csak egy ujjal is próbálkozik a partner -, sőt, akár a rá következő napokban is folytatódhat a kellemetlen érzet.

Sokan azt hiszik, hogy a fájdalom azoknál jelentkezik, akik „szűkek” ott lent. Valójában nincs olyan, hogy „szűk” vagy „tág”. A hüvelynek a szélességét nem lehet egy konkrét adattal megmondani, hiszen a testednek eme része bármikor megváltozhat. A hüvelyi bemenet szélessége legtöbbször attól függ, hogy a lány mennyire van szexuálisan izgatott állapotban, illetve, hogy milyen mértékben tudott ellazulni – és természetesen attól, hogy a partnere mennyire tud neki örömet okozni szexuális téren.

Hogyan tehető élvezetessé az együttlét?

Ahhoz, hogy élvezetes legyen az együttlét, nem csupán a behatolásra kell koncentrálni, az előjáték is fontos! Igen, abban az esetben is, ha a behatolás nem a klasszikus értelemben történik. Fontos szerepet játszik az előjátékban a csók és az egész testet érintő simogatás. Közvetlenül a klitoriszt is lehet kényeztetni, továbbá a szeméremajkak és a szeméremdomb simogatása, ingerlése is beválhat. A barátodnak csak óvatosan, fokozatosan szabad behatolni az ujjával! Érdemes használni síkosítót is. Oda kell figyelni a vagina alakjából adódó problémákra is az ujj bevezetésénél: hiszen a vagina belülről nem egyenes, hanem ferde. Az az igazság, hogy amíg nem érzed magadat ellazultnak, ha nem érzed magadat készen arra, hogy megtörtnéjen, nem fogod élvezni azt, és kellemetlenségeket, fájdalmat okozhat.

Néhány szó a szűzhártyáról

A szűzhártya egy rendkívül vékony bőr, amely - ha ép – teljesen vagy részben fedi a hüvelynyílást, közvetlenül a hüvelybemenetet. A szűzhártya az első szexuális együttlétnél elszakadhat, de már korábban is megtörténhet a hormonok, a menstruáció, a rendszeres fizikai tevékenységek, a maszturbáció és igen, a petting eredményeképpen is. Az idegvégződésekkel nem rendelkező hártya vékony és rugalmas: azaz a behatolás okozta fájdalom inkább következhet a partner durvaságából vagy a síkosító és az előjáték hiányából.

Nincs semmi ok az aggodalomra, ha hasonló panaszaid lennének! Egyszerűen csak szánjatok elég időt a pároddal egymásra, és beszélgessetek a problémáitokról és vágyaitokról. Ezenkívül mérd fel, hogy mi az, ami a testednek jól esik és amire úgy érzed, hogy készen állsz – nem csak érzelmi, de fizikai és szexuális téren is.

(KamaszPanasz - B.Cs. - scarleteen)