szex
#Vágyak

A szüzesség elvesztése: egy lány tanácsai

2021.08.02.
1 perces olvasási idő

Tinédzserkorban természetes, hogy foglalkoztat a nemiség gondolata. Az iskolában, az interneten, de akár baráti körben is felmerülhetett már a téma. Ha mégis bizonytalan lennél, rövid útmutatónkkal reméljük, tudunk segíteni.

Az első és legfontosabb tanácsunk: légy biztos abban, hogy valóban akarod az aktust! Nem szabad, hogy belekényszerítsenek az együttlétbe! Ha úgy érzed, nem állsz készen, beszélj erről a partnereddel. Ha szeret, megérti, hogy még nem készültél fel erre lelkileg.

Az ember természeténél fogva kíváncsi teremtés, így nincs abban semmi furcsa, ha vágyat érzel arra, hogy felfedezd a saját tested. Ez a lépés is hozzátartozik önmagad megismeréséhez, ne érezd hát helytelennek, amit teszel. Ahhoz, hogy partnereddel összhangban légy, előbb önmagadat, s a testiség természetes voltát kell elfogadnod.

A második fontos tanács, hogy ne menj bele semmilyen aktusba, ha túl sok alkoholt ittál. Elveszítheted a józan ítélőképességedet, s illuminált állapotban olyat tehetsz, amit később megbánnál.

Ha elhatároztad magad, s úgy érzed, készen állsz, fogadd meg harmadik tanácsunkat is: minden esetben használjatok gumióvszert. Az okok erre jól ismertek és nincs olyan ok, ami miatt mellőzhető lenne. Védve kell lenned. Nem csak a megtermékenyítés, de a különböző nemi betegségek ellen is.

Előjáték

Ha valóban elhatároztátok magatok, fontos, hogy nyugodt légkört teremtsetek. Nem szabad sietni, az első élménynek kellemesnek kell lennie. Az úgynevezett előjáték során egymásra hangolódtok, felfedezitek egymás testét. Az érzéki érintések felkészítenek lelkileg a következő lépésre.

Az előjáték során szervezeted hüvelyi váladékot termel, mely segíti a könnyebb, fájdalommentes behatolást. A gumióvszer még az előjáték előtt kerüljön fel, hiszen a fiú szervezete már ekkor ondót termel.

Belemelegedve

Ha testileg és lelkileg is valóban készen álltok az aktusra, akkor nincs okotok aggódni. Egymásra fogtok hangolódni, s minden megy majd magától.

Legyetek türelmesek egymással. Ne érezzétek kínosnak a helyzetet, hiszen az első alkalom senkinek sem könnyű. Beszéddel, nevetéssel oldhatjátok a hangulatot.

A szexualitás természetes dolog, de nem szabad megfeledkezned arról, hogy az első élmény meghatározó pillanat egy lány életében. Légy biztos magadban és a partneredben. Csak akkor tégy bármit, ha valóban úgy érzed, készen állsz rá. A te tested, a te döntésed!

Ez is érdekelhet: Még várnál a szexszel? Hogyan állítsd le őt?

(KamaszPanasz - Sz. L.)