erőszak
#Vágyak

Még várnál a szexszel? Hogyan állítsd le őt?

2017.01.07.
2 perces olvasási idő

A szexuális élet nem csak egy emberről szól, hanem, közös megállapodáson alapul: a következő lépést mindkét félnek akarnia kell. Gyakran előfordul, hogy a fiúk tovább szeretnének lépni, míg a lányok inkább várnának, amikor a szexualitásról van szó.

Amikor a párod – bár azt mondta, hogy kész várni rád – állandóan azt kérdezgeti, hogy mikor kerül végre sor a nagy eseményre, szavak nélkül is el lehet mondani, amit szeretnél: ha eltolod a kezét vagy nem te magad kéred az adott dologra, az azt jelenti, hogy még nem állsz készen egy ilyen élményre.

Ideális esetben a másik akaratát a partnernek el kellene fogadnia

Tiszteletben kell tartania a döntésedet, még akkor is, ha nagyon szeretné a dolgot. Nem muszáj megindokolnod azt, hogy miért mondasz nemet: az, hogy nem akarod, már önmagában elég indoklás. Ha a párod mégis kíváncsiskodna, az ilyen beszélgetésnek nem akkor kell lejátszódnia, amikor ölelkeztek.

Egy ebéd vagy séta megfelelő környezet ehhez: ilyenkor higgadtabbak vagytok, és érzelmileg is nagyobb biztonságban vagy, mint az ágyban. A partnerednek akkor is el kell fogadnia, hogy valamit nem akarsz, ha pontosan nem is tudod megfogalmazni, hogy mi a gond. És bár ezzel a fiút összezavarhatod, attól még bele kell törődnie.

Hogyan tudod leállítani a kérdezgetést?

Egyszerűen mondd meg a párodnak érthetően és világosan, hogy hagyja abba. A legjobb, ha ezt még azelőtt megbeszélitek, hogy újra intim helyzetbe kerülnétek. Megkérdezheted a partneredet, hogy megértette-e az érzéseidet. Ha annak ellenére, hogy igennel válaszolt, továbbra is kérdezősködik, nyaggat, sürget, akkor talán mégsem világos neki valami - még ha ezt tagadja is. Ha tovább erőlteti a dolgot, érdemes átgondolnod, hogy akarsz-e egyáltalán vele szexuális kapcsolatot.

Amikor a szexualitásról van szó, sokszor igen nehéz nemet mondani

Néha nehéz elfogadni is a nemleges választ. Ideális esetben, ha valakinek azt mondja a partnere, hogy még nem áll készen az együttlétre, rá kellene ébrednie, hogy kicsit vissza kéne vennie a tempóból. A legjobb megoldás ilyenkor mindkét fél számára az, ha visszaléptek a szexuális érintkezéstől egy időre – és folyamatosan megbeszélitek a problémáitokat.

Érdemes megbeszélnetek, hogy a fiú miért is akarja annyira a dolgot

Sokak számára fontos az, hogy látják a partnerük örömét – ezért a párod az elutasításkor úgy érezheti, hogy kimarad a szexuális élet egy fontos részéből, méghozzá abból, hogy szexuálisan kielégítsen téged. A nőkhöz hasonlóan számos férfi kifejezetten szeret örömet okozni a partnerének szex közben, és nem feltétlenül önzőek ezekben a helyzetekben.

Bár a párodat összezavarhatja a nemleges válaszod, esetleg még rosszul is eshet neki - attól még nem kell a partneredhez alkalmazkodva megváltoztatnod az akaratodat vagy a véleményedet. Csak olyanba egyezz bele, amitől jól érzed magad! Talán még nem készültél fel egy szexuális kapcsolatra, vagy csak más-más dolgokat akartok a barátoddal egy párkapcsolattól. – Épp ezért kell leülnötök és beszélnetek róla!

Egy jól működő párkapcsolatban a partnereknek ugyanarra kell vágyniuk

Ha két ember szereti egymást, feltételezhető, hogy szeretnék boldoggá tenni a másikat. Ha valami tartósan boldogtalanná teszi mindkét felet, a kapcsolatot is tönkreteheti. Fiatal korban nem minden párkapcsolat tart hosszú ideig, hiszen ebben az életszakaszban sok a változás és gyakran a partnerek is teljesen más érdeklődésűek. Ne aggódj! Eljön még az igazi, akinek fontos lesz, hogy megvárja, te is készen állj a következő lépésre!

(KamaszPanasz - B.Cs.)