szex
#Vágyak

Azt mondja, csak akkor szeretem igazán, ha lefekszem vele

2010.10.03.
4 perces olvasási idő

Még szűz vagy, de van egy fiú akivel tényleg komolyan gondolod, és már régóta együtt vagytok. Ő azért aggódik, hogy nem is szereted igazán, ha ennyi idő után sem vagy hajlandó lefeküdni vele. Te azért aggódsz, mert tisztában vagy a kockázatokkal, és még az sem nyugtatna meg, ha védekeznétek. Nem akarsz teherbe esni, mert már megtervezted a jövődet. De szeretnéd, ha ebben a jövőképben Ő is benne lenne.

Mielőtt bármi előrelépést tennél a szeretkezéssel kapcsolatban, nagyon fontos hogy kimerítsétek azt a témát, hogy ő valóban a szerelmed bizonyítékaként látja-e a szexet. Mert nem az! Vess egy pillantást erre a nagyon alap dolgokat tartalmazó cikkre, amivel megtudhatod valóban készen vagy-e egy effajta fizikai kapcsolatra.

Ha akármelyikőtök azért akarja megtenni, mert úgy érzi hogy kötelező, vagy kell, mert valamelyikőtök erőlteti, vagy a barátaid sürgetik, vagy gondok vannak a kapcsolatotokban, és azt hiszitek a szex lesz rá a megoldás, állj meg ahol vagy és ébredj fel végre.

Két ember között a szexnek csak akkor szabad megtörténnie ha ez az, amire mindketten vágynak, és nem csak azért, mert mások úgy hiszik, hogy ez boldoggá teszi a másik embert.(vagy azért, hogy megszűnjön az állandó unszolás)

Egy másik dolog, ami megfontolásra adhat okot, ha a szexről alkotott elképzeléseid alapját filmek vagy a tévében látottak képezik. Emlékezz, hogyan tudott a Tom és Jerry rajzfilmekben Tom mindig nekimenni a falnak, és aztán elsétálni, mintha minden rendben lenne, de te tudtad, hogy ez nem menne a való életben. Ugyanez igaz a sok szexre a filmekben és a tévében, gyakran nem olyan, mint amilyennek tűnik.

Szintén újra kellene gondolnod a dolgot, ha csak szeretnéd elveszíteni a szüzességedet, és nem számít hogy kivel. A legtöbb kutatásban azoknak a nőknek ( és férfiaknak) a többsége, akiknek, hasonló volt a hozzáállása, nem lelkesedtek a döntésük miatt később.

Azok az emberek állandó szexuális kapcsolatuk van egymással, de nem szerelmesek a másikba, vagy azok, akik szerelmesek és már akár azelőtt szexuálisan aktívvá is váltak, gyakran jutnak olyan periódusba, amikor nem szeretkeznek, még akkor sem, ha még mindig nagyon szeretik egymást.

Első szexuális együttlét

Mindenesetre a szex a szerelem egyik kifejezési formája lehet, de egy csomó más dolog is kifejezhető vele. Akárki legyen is az, ha úgy érzi, hogy őt belekényszerítik a szexbe azért, hogy bizonyítson valamit a partnerének, annak semmi köze a szerelemhez, sokkal inkább a félelemhez, a partnere elvesztésétől való rettegéshez.

Esetleg származhat a félelem abból, hogy az illető partnerét bizonytalannak érzi, ezt szeretné enyhíteni, vagy csak egyszerűen nem mer valaki nemet mondani, amikor valaki annyira azt akarja, hogy igent mondjon. A félelem a szerelem tökéletes ellentéte.

A számodra ideális idő, amikor igent mondhatsz a szexre, legyen az első vagy a háromszázegyedik alkalom, az idő, amikor ez az, amit te is akarsz és a partnered is, és nem csak azért, mert valaki mások akarják. Ez az idő akkor jön el, amikor nem érzed úgy, hogy azért kell szeretkeznetek, hogy megbékítsd vagy bizonyíts neki valamit, vagy hogy az ő bizonytalanságát kezeld (ami egyébként is az ő feladata ls nem a tiéd).

Ha így állnak a dolgok, akkor jobb lenne, ha leülnétek és átbeszélnétek ezt a témát.
Elmondhatod neki, hogy te nem akarsz és nem is fogsz lefeküdni vele, amíg nem érzel rá késztetést, és amikor már biztosabb a te iránta érzett szerelmedben, akkor térj el a szex témától. Elmondhatod azt is, hogy ha most lefeküdnétek, az pocsék próbája lenne a szerelmednek, mivel az csak annyit bizonyítana, hogy jelenleg azzal a gondolattal rémít téged, hogy talán elhagy, ha nem fekszel le vele.

Tehát a szex jelenleg annyit bizonyítana, hogy félsz, és nem azt, hogy nem szereted. Ha ő igazán azt szeretné, hogy a szex kettőtök között a szerelemről szóljon, sokkal, inkább, minthogy ilyen dumát használva jusson a bugyidba, akkor kivárja azt, amikor mindketten elérkezettnek látjátok az időt.

A kapcsolatotoknak is megvannak az alappillérei, melynek a szex a gerendájává válhatnak. Ha még mindig bizonytalan, akkor nem valószínű, hogy a szex biztosabbá tenné. Ez egy olyan dolog, ami a nőket igen sérülékennyé tesz, így még ha van egy csomó nagyszerű oldala is a szeretkezésnek, ugyanakkor van egy csomó stressz is, különösen akkor ha bizonytalannak érzed magad a partnered érzéseivel kapcsolatban.

Lehet, hogy meg kellene kérdezned tőle, hogy miért épp most érzi úgy, hogy bizonyítanod kell neki, hogy szereted. Nem érzi, hogy szereted és törődsz vele? Ha nem, akkor miért nem? Van valami, ami történik vele az élete más területein, ami miatt bizonytalan? Vagy a barátai nyomására erőlteti a dolgot?

Fel kellene tárnod előtte, hogyan hat rád az ő erőltetése, hogy emiatt aggódsz, hogy elveszíted, hacsak nem csinálsz valami olyat, amire nem érzed magad 100%-ig késznek még. Azt is jó lenne tisztáznotok, hogy komolyan gondolja-e, tényleg rád akarja-e erőltetni, hogy lefeküdj vele.

Lehet, hogy többször is kell erről beszélnetek, de szánjátok rá az időt. Lehet, hogy valamelyikőtök szavakkal szeretné biztosra venni a másik érzéseit, ezért kellene rászánnotok az időt, megejteni ezt a nehéz beszélgetést, és megbizonyosodni róla, hogy valóban jól mértétek-e föl egymást, és hogy tényleg csak akkor feküdjetek le, ha mindkét fél igazán ezt akarja, és mindketten igazán késznek érzitek rá magatokat.

Amikor eljött az idő, ami lehet, hogy még nem most van, nem árt, ha tudod a veszélyeit.
Az első szexuális élmény ugyanakkora kockázatot jelent a terhességre és a fertőzésekre nézve, mint az ötödik. Természetesen teherbe eshetsz már az első vaginális együttléted alkalmával is. Az óvszer, ha megfelelően használják, hatásos védekezési módszer lehet, véd a nemi betegségekkel szemben is, de hatásuk nem 100%-os.

Egyik módszer sem az. Bár, a nagyobb hatásfok érdekében több módszert is alkalmazhatsz egyszerre. Például, ha szeded a fogamzásgátló tablettát és óvszert is használtok, vagy óvszert és hüvelygyűrűt, a kockázati tényező már kisebb, mint 1%. Egy tényleg nagyon-nagyon alacsony kockázat, de attól még az. Ha a legideálisabbat szeretnéd, akkor mindig használjatok óvszert, hogy a fertőzéssel és a terhességgel szemben is védekezzetek egyszerre.

Van egy második terhesség megelőzési módszer is: a legnagyobb hatékonyságúak a hormonális módszerek (vagyis amik a hormonháztartásodra hatnak) és a méhen belüli fogamzásgátló eszköz. Ahhoz, hogy megtudd számodra melyik a legmegfelelőbb, olvasd el a fogamzásgátlásról szóló cikkünket, vagy konzultálj orvosoddal.

Az egyik része a szexuális felkészültségnek az, hogy képes vagy megbirkózni a ténnyel, hogy mindig meglesznek azok a kockázatok, ugyanúgy mint az érzelmi kockázatok is (például ha lefekszetek egymással lehet hogy nem közelebb hoz titeket egymáshoz, hanem még távolabb kerültök egymástól néha ez is megtörténhet).

Lényegesen csökkentheted őket, de ha a terhesség semmiképp nem jöhet szóba, akkor az egyedüli helyes megoldás, a nemi szervekkel történő behatolástól való tartózkodás, teljes mértékben. És ha most erre van szükséged, abban a világon semmi rossz nincsen. Akármelyik fiúnak, aki odafigyel rád, és tiszteli a te szükségleteidet is, megértőnek kell lennie a döntéseddel kapcsolatban, különösen ha átérzi a helyzetedet és belegondol abba, hogyan érezné ő magát, ha neki kellene terhesnek lennie.

Az a fontos, hogy mielőtt beszélsz vele, mindenképpen gyűjts elég információt. Az oldalunkon, a SZEX rovatban találsz olyan cikkeket, amelyek számodra hasznosak lehetnek. Ha valamely kérdésedre nem találnál választ, akkor se csüggedj, ugyanis szakértőtől is kérdezhetsz. Elegendő azonban annyit mondani, csak és csakis akkor bátorítunk a szexuális életed elkezdésére, ha tényleg ez az amit akarsz, és nem csak egy felfogás miatt, hogy ha megteszed, akkor azt fogja érezni a másik, hogy szereted, vagy esetleg, mert attól félsz, hogy elhagyna emiatt.

Úgyszintén, csak akkor bátorítunk a szexre, ha nem csak biztonságban érzed magad, és szereted a partneredet, hanem ő is szerelemmel és odafigyeléssel viselkedik veled, mert ha erőlteti a szexet, azt csakis saját maga miatt és az ő komfortérzete érdekében teszi, és nem az irántad érzett szerelme miatt.

Végül pedig, ha tovább folytatja a bűntudat-keltést vagy a beszélgetéseitek ezzel kapcsolatban eredménytelenek, akkor valószínűleg ezzel a valakivel nem kellene tovább folytatnod a kapcsolatodat. Mert szükséged van arra, hogy szeressenek is, és ebbe beletartozik az is, hogy valaki tiszteli és elfogadja a határaidat, és valóban odafigyel a félelmeidre és a céljaidra is egyaránt.

És ezen felül? A szeretkezésnek, akármit is takarjon, az élvezetről, a kölcsönös örömszerzésről kell szólnia, és ha a szex bármifajta nyomás, vagy bűntudat hatására történik meg, akkor elég lehetetlennek tűnik, hogy mindkét fél számára ezeket jelentse.

(KamaszPanasz - Sz.D.L.)