szűz
#Vágyak

Néhány mítosz a szüzességről, és annak elvesztéséről

2014.09.20.
1 perces olvasási idő

Hányszor mondták már filmekben, könyvekben, tévéműsorokban, de még a baráti körödben is, hogy hogyan, kivel és mikor kellene elveszítened a szüzességedet? Nem csoda, ha összekavarodnak a gondolataid az „első alkalommal” kapcsolatban.

Igazából mindenki másképpen éli meg a szüzessége elvesztését – most pedig itt az idő, hogy megdöntsük a mítoszokat!

Fájni és vérezni fog

Valóság: Az egyik legáltalánosabb tévhit a szüzesség elvesztéséről az, hogy fájni fog és hogy fájnia is Néhány mítosz a szüzességről, és annak elvesztésérőlkell. Az igaz, hogy nincs garancia arra, hogy nem fogsz érezni egy kis kellemetlenséget, de a szüzesség elvesztése nem egyenlő a bénító fájdalommal!

Ha az első hüvelyi közösülés során a lányok fájdalmat éreznek, akkor általában két dolog lehet a hibás: az idegek és a nem megfelelő felkészültség. Amikor a lányok idegesek, az izmaik megfeszülnek, megnehezítve és fájdalmasabbá téve a behatolást – ami néha vérzést is okozhat. Ez ellen a legjobb módszer, ha ellazulsz és kényelembe helyezed magad.

A tapasztalatlan lányoknak hosszú előjátékra van szükségük, amíg teljesen készen nem állnak testileg és lelkileg is a szexre.

Ahhoz, hogy maximálisan élvezd az első alkalmat, elengedhetetlen a saját tested felfedezése, aminek a legjobb módja a maszturbáció: így megtapasztalhatod, hogy mi izgat fel és hogy mitől lesz orgazmusod.

Őrülten szerelmes leszel abba, akivel elveszíted a szüzességedet

Valóság: Elterjedt mítosz, hogy a lányok hajlamosak rögtön beleszeretni abba, akivel az első alkalommal lefeküdnek. A szex összehozhat és elszakíthat egymástól embereket, de az is előfordul, hogy tulajdonképpen semmin sem változtat. Tudományos magyarázat is van a jelenségre: orgazmus közben a férfiak és nők egy oxitocin nevű hormont termelnek. Vélhetőleg ez a hormon képes elmélyíteni a párok közti érzéseket és így közelebb érzik magukat egymáshoz. Ezért légy óvatos, amikor a szexet követően az érzelmeidet vizsgálod: lehet, hogy a kötődés, amit érzel, csupán nagy szexuális hév – de nem szerelem.

A fentebbiek szigorú és behatárolt szabályok

Valóság: Persze fontos tudnod, hogy mivel minden ember máshogy éli meg a dolgokat, a fenti mítoszokat akár igaznak is érezheted magaddal kapcsolatban. Elhatározhatod, hogy olyannal akarod elveszíteni a szüzességedet, akibe szerelmes vagy, és hogy ez egy óriási esemény lesz. Az igazság az, hogy minden csak tőled függ. Miért is lenne ez másképp? Hiszen a te szüzességed.

(B.Cs.)