Főoldal / SZEX / Beszéljünk a szexről!
  2021-04-21
Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Beszéljünk a szexről!

Szexelni könnyű, de beszélni róla? Mi köze a nemiségnek a szavakhoz? Nagyon is sok. Egy meghitt beszélgetés intim légkört és bizalmat teremt két ember között. Szavak nélkül a szex lecsupaszított testiség. A nemkívánatos terhességet és a nemi úton terjedő betegségeket is csak akkor tudjuk elkerülni, ha gondolatainkat, félelmeinket valóban szavakba öntjük.

- hirdetés -

Tisztázzátok egymás között: mindketten ugyanazt érzitek? Készen álltok a nagy eseményre? Esetleg aggodalom bujkál bennetek? Mi aggaszt? Talán nem is sejted, hogy a másik ugyanazért szorong, amiért te magad is.

A szexuális együttlét megváltoztatja két ember viszonyát. Tegyétek föl magatoknak a kérdést: Mit vártok a kapcsolatotoktól? Hosszú távra terveztek? Valóban szeretitek egymást? Hűek vagytok egymáshoz, nem randiztok másokkal? Mit akartok egymástól?

Összebújtál már valakivel?Fiatal pár szex előtt

Még ha kínos is, beszélni kell egymással korábbi szexuális szokásaitokról. Lefeküdtetek-e már valakivel? Védekeztetek? Lehet, hogy a partnerednek nincs is tudomása arról, hogy korábbi kapcsolatában összeszedett valamilyen fertőzést. Ha őszintén megbeszélitek egymással a szexuális múltatokat, megóvjátok magatokat egy esetleges fertőzéstől, s a kapcsolatotok nyíltabbá válik.

Századszor is újra a védekezésről…

Mindig használjatok óvszert! Megelőzhetitek a nem kívánt terhességet és a nemi betegségek terjedését. A kondom mellett gondoskodjatok a védekezés más formáiról is. Az óvszer elszakadhat, a terhesség megelőzéséről gondoskodni pedig nem csak a lány feladata.

S ha eljött a beszélgetés ideje...

Válasszatok egy hangulatában kellemes helyszínt, s egy olyan időpontot, amikor biztosan nem zavarhat benneteket senki. Felejtsétek el a tv előtt vagy a kandalló pattogó tüze mellett a szőnyegen való intim beszélgetést - így biztosan elkalandoznak a gondolataitok, s a kezeitek. Inkább egy nagyobb séta keretében vagy egy csésze kávé mellett beszélgessetek.

A kezdet kicsit rázós lehet, kezdjétek hát játékosan. A ’ki kivel szexel’ a baráti körben jópofa téma, indításnak nem rossz ötlet. Ha már kezdetek belemelegedni a beszélgetésbe, ne feledd, hogy a fontos döntések meghozatalához nem elég pár pillanat. A legfontosabb, hogy éretten, komolyan tudjatok egymással a szexről beszélgetni.

A szex fontos momentum egy ember életében. Ha még nem érzel kellő indíttatást egy szexről való intim beszélgetésre, hidd el, eljön a te időd is. Ha azonban mindenféle előzetes gondolkodás nélkül fejest ugrasz a szexbe, nagy butaságot követsz el.

(KamaszPanasz - O.K.T.)

Tovább a témában: Szüzesség, Védekezés