szex
#Vágyak

Beszéljünk a szexről!

2023.09.04.
1 perces olvasási idő

Szexelni könnyű, de beszélni róla? Mi köze a nemiségnek a szavakhoz? Nagyon is sok. Egy meghitt beszélgetés intim légkört és bizalmat teremt két ember között. Szavak nélkül a szex lecsupaszított testiség. A nemkívánatos terhességet és a nemi úton terjedő betegségeket is csak akkor tudjuk elkerülni, ha gondolatainkat, félelmeinket valóban szavakba öntjük.

Tisztázzátok egymás között: mindketten ugyanazt érzitek? Készen álltok a nagy eseményre? Esetleg aggodalom bujkál bennetek? Mi aggaszt? Talán nem is sejted, hogy a másik ugyanazért szorong, amiért te magad is.

A szexuális együttlét megváltoztatja két ember viszonyát. Tegyétek föl magatoknak a kérdést: Mit vártok a kapcsolatotoktól? Hosszú távra terveztek? Valóban szeretitek egymást? Hűek vagytok egymáshoz, nem randiztok másokkal? Mit akartok egymástól?

Összebújtál már valakivel?

Még ha kínos is, beszélni kell egymással korábbi szexuális szokásaitokról. Lefeküdtetek-e már valakivel? Védekeztetek? Lehet, hogy a partnerednek nincs is tudomása arról, hogy korábbi kapcsolatában összeszedett valamilyen fertőzést. Ha őszintén megbeszélitek egymással a szexuális múltatokat, megóvjátok magatokat egy esetleges fertőzéstől, s a kapcsolatotok nyíltabbá válik.

Századszor is újra a védekezésről…

Mindig használjatok óvszert! Megelőzhetitek a nem kívánt terhességet és a nemi betegségek terjedését. A kondom mellett gondoskodjatok a védekezés más formáiról is. Az óvszer elszakadhat, a terhesség megelőzéséről gondoskodni pedig nem csak a lány feladata.

S ha eljött a beszélgetés ideje...

Válasszatok egy hangulatában kellemes helyszínt, s egy olyan időpontot, amikor biztosan nem zavarhat benneteket senki. Felejtsétek el a tv előtt vagy a kandalló pattogó tüze mellett a szőnyegen való intim beszélgetést - így biztosan elkalandoznak a gondolataitok, s a kezeitek. Inkább egy nagyobb séta keretében vagy egy csésze kávé mellett beszélgessetek.

A kezdet kicsit rázós lehet, kezdjétek hát játékosan. A ’ki kivel szexel’ a baráti körben jópofa téma, indításnak nem rossz ötlet. Ha már kezdetek belemelegedni a beszélgetésbe, ne feledd, hogy a fontos döntések meghozatalához nem elég pár pillanat. A legfontosabb, hogy éretten, komolyan tudjatok egymással a szexről beszélgetni.

A szex fontos momentum egy ember életében. Ha még nem érzel kellő indíttatást egy szexről való intim beszélgetésre, hidd el, eljön a te időd is. Ha azonban mindenféle előzetes gondolkodás nélkül fejest ugrasz a szexbe, nagy butaságot követsz el.

(KamaszPanasz - O.K.T.)