előjáték
#Vágyak

Miért fontos az előjáték?

2023.05.26.
1 perces olvasási idő

Akárki is mondta, hogy a legfontosabb dolog a jó befejezés, biztosan nem beszélgetett el őszintén egy nővel sem az előjáték fontosságáról.

Egy nőnek különösen fontos, hogy meglegyen a megfelelő előjáték, mivel neki mindig nehezebb elérni azt a szintet, ami egy orgazmushoz szükséges. Egy férfinak elég csak gondolnia a szexre és máris erekciója van, viszont a legtöbb nőnek ennél több kell. Az előjátéknak fizikai és érzelmi szerepe van abban, hogy segítsen a szexre való felkészülésben úgy testileg, mint szellemileg. Szükség van a csókra, az ölelésre és simogatásra ahhoz, hogy benedvesedjen a hüvely, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nő számára is kellemes legyen a szeretkezés.

Előjáték és a csikló

Az előjáték nagy szerepet játszik abban is, hogy a csikló megkeményedjen, átmérője megnövekedjen. A csikló anatómiailag a férfi hímvesszőjének felel meg. Ahhoz, hogy egy nőnek orgazmusa legyen, nem elég a hüvely nedvessége. Az izgatás tehát a kulcsa az öröm elérésének.

Egy nőnek különösen megvannak a szükségletei az érzelmi visszajelzések iránt, hogy a férfi, akivel le akar feküdni, valójában vele akar-e lenni. Az idő és a figyelem, amit az előjátékra szánunk, olyan üzenetet közöl, ami egyszerűen elérhetetlen szóbeli úton.

Tippek előjátékhoz

Nézz utána! Ha úgy gondolod, hogy „odalent” valami nem stimmel, úgy érzed, nem úgy működik, ahogy kéne, ne habozz felkeresni egy orvost. Ha nehéz fenntartani az erekciót (fiúk esetén), vagy fájdalmat érzel közösülés közben (lányok esetén), minden esetben javasolt kivizsgáltatni.

Ne félj az erogén zónáktól! Sok pár zavarban érzi magát, ha olyan pontok izgatását kéri a partnerétől, ami kellemes ugyan, de esetleg tabu lehet. A mellbimbó, az ánusz, a tarkó rengeteg idegvégződéssel rendelkezik. Szóval ne légy félénk! Az egyetlen szégyen, ha az előjáték egy elszalasztott lehetőség az örömszerzéshez.

Ne add fel! Van egy pont az orgazmus előtt, amikor sok nő feladja azt gondolva, úgyse fog történni semmi sem. Ez önmaguk elleni merénylet. Koncentrálj arra, ami történik veled és az orgazmus jönni fog magától.

(KamaszPanasz - M.M., webMD)