sexting
#Vágyak

Szexting mint előjáték - Szakértő válaszol

2011.02.10.
3 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Én és a párom elég messze lakunk egymástól. Ebből kifolyólag a barátom mindig ki szeretné próbálni a sextinget, vagy a telefon-szexet. Én nem igazán érzem kényelmesnek a dolgot, sőt igazából azt se tudom, hogy hogyan fogjak neki. Valami útmutató esetleg?

Kedves Kérdező!

Azoknak az embereknek, akik messze laknak egymástól, vagy egészen egyszerűen csak szeretik kihasználni a technika adta lehetőségeket, a sexting (szexuális képek vagy szövegek küldése mobiltelefonon keresztül) vagy a telefon-szex jó választás lehet. Az, hogy esetlegesen megismerkedsz ezzel az új szexuális módszerrel, nem lehet probléma! A szexuális látóköröd egyre inkább bővül és ezzel a fajta szexuális módszerrel, pedig nem csak a távolság okozta vágyat küzdöd le, hanem abban is segítesz magadnak, hogy egyre inkább bővítsd és tágítsd a folyamatosan változó szexuális életedet.

Ha elbizonytalanodtál vagy kételyeid vannak, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Miért nem érzem jól magam sexting vagy telefon-szex közben? Úgy gondolod, hogy nyomás alatt vagy, esetleg szorongsz, miközben ilyen témájú smseket, vagy képeket küldözgetsz? Mint minden szexuális aktusnál, így itt is fontos, hogy mindketten jól érezzétek magatokat. Ha csak ez egyikkőtöknek megfelelő ez a módszer, akkor próbáljatok ki valami mást, amellyel mindketten célba érhettek! Mond el a partnerednek, hogy pontosan mi zajlik le benned ilyenkor! Az egészséges kapcsolat alapja, hogy kiépítettek egy olyan kölcsönös bizalmat és megértést egymás iránt, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni a „kínos” témákról is. Sőt, az is valószínű, ha ez a bizalom megvan, a partnered külön értékelni fogja azt, hogy te őszintén elmondtad, hogy mi zavar a kapcsolatotokban.

szextingMiben különbözik a sexting a telefon-szextől? Pontosabban melyik része az, amely különösen izgatja az emberek fantáziáját? Nos, míg a legtöbb szexuális aktivitás általában zárt ajtók mögött történik, addig a sextingnek nem fontos, hogy teljes magányban történjen. A legtöbb esetben ugyanis a barátaid meg fognak feledkezni a te kis ártatlan csengőhangodról. Természetesen ebben a formában elég rizikós ez a játék. De vannak olyanok, akik pontosan ezt szeretik. Ne feledkezz meg róla, hogy amint a küldés gombra kattintasz, te már nem tudod irányítani azt a képet vagy üzenetet, amelyet kifejezetten csakis a kedvesed számára készítettél! Így ezeknek igen komoly hátránya is lehet! Persze, ha kevesebb „izgalomra” vágysz, ugyanúgy lehet ezt is zárt-ajtósan végezni! Ha pedig még jobban szeretnél meggyőződni arról, hogy az üzeneteket csak az egyetlened kapja meg, tedd magadnak és persze neki is ezeket a kérdéseket:

  • Ki láthatja esetlegesen még az üzeneteimet?
  • Hogyan éreznék, ha valaki más is meglátná a képeket/üzeneteket?
  • Bízhatok annyira a partneremben, hogy mindezt bizalmasan kezelje?

Ha teljesen biztosnak érzed magad, és a kérdésekre is megfelelő választ adtál és kaptál, akkor a sexting remek új módja lehet annak, hogy szexuálisan is kielégülj. Ha esetlegesen a technika miatt aggódsz, ne tedd! A hiba csakis tőled, vagy a barátodtól eredhet! Ha ti betartjátok a szabályokat, akkor senki más nem fog hozzájutni az smseitekhez! Mielőtt azonban belevágtok, ne feledkezz meg az SMS pár tulajdonságáról:

  • Karakterlimit. Mivel SMS küldésekor figyelembe kell vennünk a maximálisan kihasználható karakterszámot, ezért figyeljünk az üzenetek hosszára is! Egy Shakespeare szonett tehát, akármennyire is szép, akár 30 üzenetet is kiadhat. Legyünk rövidek és édesek :)!
  • Különböző hely, különböző idő! Előfordulhat, hogy nem vagytok mind a ketten olyan hangulatban, vagy helyszínen, hogy ilyen témájú üzeneteket fogadj és küldj. Így a válaszolás ideje akár napokig is kitolódhat! Ha a távolsági-szex egy gyorsabb módját szeretnétek kipróbálni, a legjobb, ha telefon-szexbe vagy cyber-szexbe fogtok!
  • Beep-beep! Ha komolyabb SMS-rohamra számítasz, a legjobb, ha lenémítod vagy rezgő módra állítanod készüléked, hogy ne zavard a környezeted és ne hívd fel magadra a figyelmet!
  • Csak diszkréten! Ha nyilvános helyen vagy, és kapsz egy üzenetet, próbálj meg kevésbé feltűnően viselkedni! Ne pirulj el, ne lélegezz mélyeket! Csak olvadj bele a környezetbe!
  • Helyezd az üzeneteid biztonságba! Állíts be megfelelő biztonságot a telefonod bejövő mappájára! Ezzel kivédheted a kíváncsi barátokat, családtagokat és az idegeneket is! Az üzenetek így már csak neked szólnak!

Ha pedig a technikájával kapcsolatban vannak fenntartásaid, akkor olvasd el az alábbi pár tippet is!

Kezd tapintatosan! „Meleg van kint. Kár, hogy nem vagy itt velem. Lehet, hogy kimegyek és napozok egyet!” Csakúgy, mint a személyes szexuális kapcsolatokban, úgy itt is az egész egy sima beszélgetéssel kezdődik. Ilyenkor csak olyat mondj, amit élőben is mondanál!

Szexting, mint flört, vagy mint előjáték! „ Tudom, hogy éppen rám gondolsz, és én is rád ezért most írok neked! :)” vagy „Nem tudok estig várni…” Ezek az üzenetek könnyen felkelthetik a szexuális vágyakozást bennetek! A legközelebbi találkozásotokkor pedig már igazi vággyal teli emberként fogtok egymásnak esni! Mint ahogy a legjobb könyvekben is, a bevezető hozza meg a kedvet, így a ti esetetekben pedig a sexting lesz a bevezető!

Megerősítés! „A tegnap este óriási volt! Hiányollak drágaságom! Hiányzom még?” Ha a legutolsó együttlétetek után valamilyen SMS-t írsz a kedvesednek, az olyan, mintha egy levélben utóiratot hagynál. Egyfajta megerősítés számára, és az állandó kapcsolat fenntartásának szimbóluma lesz!

Sajnos előfordulhat, hogy a biztonság néha csődöt mond, és az információk már nem csak a kedvesed birtokában vannak! Ha esetlegesen úgy érzed, hogy az események kicsúsztak a kezed közül, fenyegetve érzed magad, állandóan rettegsz a sok negatív és akár perverz üzenet miatt, a legjobb, ha felnőtt szakértő segítségét kéred! Fordulj szüleidhez, az iskolai tanácsadóhoz, vagy végső esetben a rendőrséghez!

Ha felméred a sexting veszélyeit, és megteszed a megfelelő lépéseket a biztonság érdekében, könnyen el tudod dönteni néhány sextingelés után, hogy ez megfelel-e neked avagy sem. Ne feledd! A kapcsolatban mindkettőtöknek jól és biztonságban kell éreznetek magatokat! Ugyanez vonatkozik a sextingre is!

(Cs.B.)

Kapcsolódó címkék

petting