sexting
#Lélek

Küldjek a barátomnak szexi képet magamról?

2014.04.04.
1 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! A barátom arra kért, hogy küldjek neki meztelen képeket magamról. Most mit tegyek?

Kedves Kérdező!

Az már jó jel, hogy feltetted magadnak ezt a kérdést, mert a lehetséges hátrányokat is figyelembe veszed. Valójában, már a kérdés feltétele jelzi, hogy valami belül azt súgja neked:„ez nem jó ötlet”. Bízz az ösztöneidben!

Küldjek a barátomnak szexi képet magamról?Az online képmegosztás talán biztonságosnak tűnik, de valójában semmi se 100%-osan privát, ami digitális. Ha egyszer felrakod a képet a hálóra, az ott marad, soha többé nem tudod teljesen visszavonni. És azt sem te döntöd el, hogy később hol bukkan fel. A legjobb módja, hogy elkerüld ezeket a problémákat, hogy nem töltesz fel ilyen képeket!

Természetes, hogy boldoggá akarod tenni a barátodat, ezért talán nehéz lehet visszautasítani egy ilyen kérést. Ha a barátod rendes srác, akkor tisztelni fog téged azért, hogy tartod magad az elveidhez. Azzal, hogy nemet mondasz, lehetőséget teremtesz, hogy a kapcsolatotok egy magasabb szintre lépjen, és a párod többet tudjon meg rólad és arról, amiben hiszel.

Visszautasíthatod a barátodat úgy is, hogy közben nem bántod meg őt. Példának itt van néhány ötlet, amit mondhatsz:

  • Nem szívesen tenném. Tudom, hogy te nem élnél vissza a képeimmel, de egyszer véletlenül rossz e-mail címre küldtem el az egyik üzenetem, és utána szörnyen éreztem magam. Nem akarom, hogy ez megismétlődjön.
  • Mi történne, ha az anyukád/apukád/kistestvéred/osztályfőnököd észrevenné a mobilodon vagy a gépeden? Mi lenne, ha az én szüleim látnák meg?
  • Az ilyen fotók olyan távolságtartók és személytelenek. Egyszerűen csak nem olyanok, mint amikor együtt vagyunk. Én inkább valami olyan képet szeretnék küldeni, ami kettőnkről készült, és nem kell aggódnunk, hogy mi lesz, ha mások meglátják. Mint például a közös képünk a múlt heti biciklitúráról! Az a kép egy emlék, egy közös élményről.

Talán az egész helyzet nagyon kínos számodra, de jó arra, hogy tanulj a kapcsolatotokról. Először is, többet megtudsz a barátod személyiségéről. Ha megérti és elfogadja, hogy nem akarsz meztelen képeket küldeni neki, az azt mutatja, hogy tisztel és törődik veled. De ha még ezután is próbál képet szerezni tőled (Olyasmit mond, hogy: „Ne aggódj, egyből kitörlöm!”) az már bökkenő: Ha valóban törődik veled, miért tenne ki egy olyan helyzetnek, amely kényelmetlenül érint?

Ebből a helyzetből önmagadról is sokat megtudhatsz. Ha félsz nemet mondani, az vajon mennyire függ össze az önbecsüléseddel? Vagy amiatt van, mert a barátnőid beleszólnak a kapcsolatodba?

Hogy miért küldenek a párok szexi képeket egymásnak? Sokan azt hiszik, ez viszi őket közelebb egymáshoz, pedig ez nem így van. A fénykép nem helyettesíti a valódi együttlétet, az igazi, személyes élmények közelebb hoznak titeket egymáshoz, és szorosabbá teszik a köztetek lévő köteléket.

Tehát hallgass a megérzésedre, légy büszke arra, hogy ismered önmagad!

(B.K.)