járás
#Lélek

10 hónapja járunk, de még puszi sem volt

2011.12.19.
1 perces olvasási idő

Kedves Doktornő! A barátommal már 10 hónapja együtt vagyunk, de még semmi nem volt köztünk. Se puszi, se kézfogás. Egyáltalán semmi :(

Lassan egy hónapja nem láttam (ugyanez volt szeptemberben is). Amikor mondtam neki, hogy találkozzunk suli után, az volt mindig a kifogás, hogy tanulnia kell. A haverjára viszont mindig van ideje. Én nagyon szeretem, ezért nem tudom, hogy mit kéne tennem. Ön szerint szakítanunk kellene? 15/L

Kedves Levélíró!

veszekedés

Szerintem előbb mindenképp beszélj vele nyíltan erről a problémáról és csak utána döntsd el, hogy szakítsz-e vele. Mindenesetre furcsának tűnik számomra, hogy egy 10 hónapja tartó párkapcsolatban, a ti korotokban még egy kézfogás vagy egy puszi sem történt.

Főleg így, hogy személyesen sem nagyon találkoztok... Kérdezd meg a barátodtól, hogy ő mit gondol a kapcsolatotokról, mit szeretne, ha mi lenne köztetek és mondd el neki, hogy bár nagyon szereted, te nem igazán így képzelsz el egy kapcsolatot, szeretnéd, ha tényleg együtt lennétek és nem csak "papíron".

Talán kiderül, hogy miért ilyen távolságtartó és akkor tudtok arról is beszélni, hogy van-e olyan megoldás, amely mindkettőtöknek jó lenne. Derítsd ki, hogy meg tudja-e ő adni neked azt, amire vágysz és ha nem, akkor gondolkozz el azon, hogy szakíts vele és keressél olyat, aki valóban szeretne veled lenni és tesz is a kapcsolatotokért.

Hajrá!

(Szerző: Pyresitcz Anna, pszichológus)