szex
#Vágyak

Hogyan beszélj a szexről a szüleiddel?

2023.04.01.
1 perces olvasási idő

Mindig is szerettél volna beszélni a szüleiddel a szexről, de valami mindig visszatartott? Talán zavarban vagy? Hidd el, ők is! De attól függetlenül őket érdekli, hogy mi történik veled és mire vagy kíváncsi.

Ezért valakinek meg kell tennie az első lépést. Ez a valaki pedig talán te vagy! Most pedig néhány tanács, hogy hogyan is vezesd fel a témát.

  • Használd a kedvenc tévéműsoraidat kiindulópontként. Ha esetleg olyan részhez ér, amelyben a fiatalok a szexről beszélgetnek, akkor ennek kapcsán könnyebben felhozhatod témaként! Kiindulásnak tökéletes!
  • Először tegyél fel egyszerű rávezető kérdéseket, mint például: „Te mikor kezdtél el randizni?”, aztán kicsit belebonyolódhatsz, majd jöhetnek a rázósabb kérdések: „Ti mikor kezdtetek el a szexről beszélni?”
  • Kérdezd őket a tinédzserkori tapasztalataikról!
  • Használd arra internetes oldalunkat, hogy tapasztalatot szerezz! Itt számos kérdést feltehetsz, amire garantáltan válaszolni fognak! Kérdezz a randizásról, a párkapcsolatról vagy akár a szexről! Ha képben vagy, az nagyban hozzájárul a zökkenőmentes beszélgetéshez a szüleiddel!

Hogyan beszélj a szexről a szüleiddel?Járd körül a témát

Lehet könnyedebb kérdéseket is feltenni, miközben te is értékes információkhoz juthatsz! Ilyenek például:

  • Mi a nagyszerű a házasságban?
  • Mi a jó az elkötelezett kapcsolatban?
  • Az önmegtartóztatás keménynek tűnik. Hogy mondtál nemet?
  • Hogy mondjak nemet, hogy közben ne szakítsunk?

Próbáld meg! Szüleid valószínűleg válaszolnak majd neked

A szex mélyen személyes dolog! Adj időt magadnak, hogy eldöntsd mit is akarsz! Nagyon kevesen bánják meg, hogy túl későn szexeltek, viszont azt, hogy túl hamar, majdnem mindenki! Ha több információra van szükséged, beszélj valakivel, akiben megbízol! Kérdezd a szüleidet, az idősebb nővéredet, bátyádat, más családtagot, vagy olyan felnőttet, akitől úgy érzed, hogy meg fog hallgatni és jó tanácsokkal fog ellátni! Ne feledd, soha nem késő jó döntést hozni!

Hidd el, lehet önmegtartóztatóan élni, és lehet várni az első együttléttel. Ne feledd, a döntés csak rajtad múlik.

(KamaszPanasz - Cs. B.)