szex
#Vágyak

Az első szexuális élmény

2015.01.19.
2 perces olvasási idő

Az ember életében annyi „első” van, és mindegyik külön jelentőséggel bír, ha másért nem, hát azért, mert a sort nyitja. A szexualitás másért is. Ez ugyanis életünkben dobogós helyet foglal el. Lehet mondani, hogy központi kérdés.

Elhiszem, hogy nagyon vágysz már az első találkozásra a SZERELEMMEL. Hát persze, nincs ebben semmi különös. Erre tanított a világ, erre szocializálódtál.

Amikor a homokozóban odaadtad kedvenc lapátodat a szomszéd kisfiúnak, akkor otthon már mosolyogva emlegették: Julikának van már hódolója! És amikor tízévesen az osztály legjobb kosarasa elgáncsolt a folyosón, akkor is sejtetted, hogy ez már több, mint szimpla cikizés.

Láttad, ahogy Apu gyöngéden átkarolja és megpuszilja Anyut. Akkor arra gondoltál, talán nekem is lesz egy Apu-félém, aki ugyanilyen kedves lesz velem.

S valószínűleg, a sorozatokat sem úsztad meg, de elég, ha csak egyetlen egy sorozat egyetlen egy darabját végignézted (a többi ugyanaz). Az ugyanis szintén hemzseg olyan jelenetektől, amikben egymás utáni vad sóvárgások és ezt követő nagy egymásra találások vannak. Olyan szívszorítóak és olyan ingerlőek: jó lenne kipróbálni, milyen is ez a valóságban, jó lenne részese lenni valami hasonlónak.

Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a legjobb barátnőd egy fiúval flangál. Nahát, én sem akarok lemaradni, de én még csak nem is sétáltam senkivel. „Úgy”. Ez tiszta gáz.

Szóval, jó lenne szerelmesnek lenni, szerelmeskedni.

Miért, a kettő nem ugyanaz?

Hát, nem egészen. A helyzet az, hogy a szex és a szerelem nem minden esetben esik egybe. Igaz, hogy létezik ún. plátói szerelem is, ahol semmilyen testi kontaktus nem jön létre, de ez a ritkább. Az esetek többségében olyan szerelmek szövődnek, ahol találkozik és érintkezik egymással a két fél. A nagy számok törvénye alapján tehát kijelenthetjük, hogy szerelem nincs szex nélkül.

Fordítva viszont ez a tétel nem igaz. Kínos, de be kell vallani, hogy a szex ragyogóan működik szerelem nélkül is. A nagykönyvben nem így van megírva, de a valóságban, sajna, így működik.

A statisztikák szerint nem is olyan régen még 20 év volt az a korhatár, amikor a fiatalok elvesztették szüzességüket. Ma már 16-17 év tájára esett vissza ez az arány. A fiúknak egy egészen jelentéktelen hányada (0.4 %) esik túl az első szexuális élményen szerelemből. Nagy részük kíváncsiságtól, ösztöntől vezérelve avatja föl magát egy egyébként teljesen érdektelen vagy alkalmi kapcsolatban. Ezzel szemben a lányok 61%-a szerelem (vagy szerelemnek hitt kapcsolat) révén találkozik először a másik nemmel. A szakirodalmak szerint a nőknél az első szexuális érintkezés meghatározó. Az első élmény hatással van mindarra, amit erről majd gondolni és elvárni fog.

Ha elfogadod a tanácsom, akkor azt mondom, hogy Te tégy a nagykönyv szerint. Ez előírja, hogy szigorúan csak igaz szerelem mellett érdemes szerelmi viszonyt létesíteni. Meg kell várni az „igazit”, elő kell teremteni az „igazi pillanatot”, amikor mindketten megértetek erre. Nem hajt a tatár. Rengeteg időd van még mindenre. Ha belegondolsz, minden jó dologhoz idő kell. Egy sportteljesítményhez, egy klassz kajához, egy jó kis cucchoz. Ami színvonalas, az időt is igénylő. Ezt a böjtöt érdemes megtartani. Busásan megfizet a türelemért.

A sebtében végrehajtott, kíváncsiság vagy versenyszellem hajtotta szex nem sokat ér. Hamis képet generál benned, nem azt fogod tudni a szerelemről, mint ami valójában. Azt hiszed majd, hogy csak egy technika, amit suszterinas módjára elleshetsz a mestertől. Nem így van.

Ha időt hagysz magadnak, ha nem sietsz el semmit, ha kivárod a Te időd, a szerelmeteknek az idejét, mennyei élményekben lesz részed.

- Intera -