egyéjszakás kaland
#Vágyak

Egyéjszakás kaland - Megéri?

2023.06.13.
2 perces olvasási idő

Mi a helyzet egy egyéjszakás kalanddal? Például valakivel, akit régóta ismersz, netán egy új netes ismerőssel, esetleg egy baráttal. Ez azt jelenti, hogy valaki olyannal létesítesz szexuális kapcsolatot, akivel nem jársz.

Ki kellene próbálnom az egyéjszakás kalandot?

„Találkoztam ezzel a fiúval múlt héten, egy buliban, és úgy tűnt, tetszem neki. Ezen a hétvégén megint találkozunk. Nem vagyok annyira oda érte, de egy ideje szingli vagyok, és jó lenne egy egyéjszakás kaland. Lefeküdjek vele?”

Az alkalmi szex másmilyen, mintha a barátoddal vagy barátnőddel feküdnél le. Lehet, hogy izgalmas, izgató, új. De minden ilyen kapcsolat kockázatos, emocionálisan (érzelmileg) és fizikailag egyaránt, még akkor is, ha csak egy alkalomra tervezel. Gondolj például arra, hogy a futó kalandok alkalmával vajon mennyire ismered a másikat. Lehet, hogy többet szeretne, mint te, de az is lehet, hogy ugyan egy hullámhosszon vagytok, egy szexuális úton terjedő betegséggel gazdagszol egyetlen kósza éjszaka kedvéért. Megéri?

Miért vágysz alkalmi szexre?

Azért, mert azt akarod, hogy kedveljen téged, vagy olyan, mintha mindenki más is csinálná? Azért teszed meg, mert rosszul érzed magad amiatt, hogy nincs senkid? Vagy ez csak valami olyan dolog, amit nagyon meg akarsz tenni magad miatt?

Milyen jól ismered? Megbízol benne?

Egyéjszakás kaland

Elég jól ismered őt ahhoz, hogy megbízz benne, hogy tisztelni fog, odafigyel rád, és törődik azzal, hogy te mit akarsz?

Nyíltan beszélgethetsz vele?

Beszélhetsz vele a biztonságos szexről, vagy arról, hogy mit szeretsz és mit nem?

Mindketten tisztáztátok, mit akartok?

Érzel valamit iránta, ami még jobban összezavarhatná a helyzetet? Ő érez valamit irántad? Tudtok beszélni egymással arról, hogy mit akartok és az érzéseitekről? Meg tudjátok beszélni utána is, hogy milyen volt?

Jó ötlet először arról beszélni, hogy mit vártok ettől. Ha valamelyikőtök valami többet akar, és a másik azt gondolja, hogy ez csak egy egyéjszakás kaland lesz, akkor valaki biztosan sérül.

Utána is őszinték tudtok lenni?

A szex nagyon intenzív és intim lehet, a fizikális vonzalmon túlmutató, érzelmi élmény is egyben. Mi van akkor, ha szex után rájössz, hogy igazán kedveled őt, és többet is akarsz tőle? Vagy mi van akkor, ha ő akarja folytatni a kapcsolatot és te nem? Őszinték lehettek egymással?

Lefeküdjek egy barátommal?

„Van egy nagyon jó barátom, aki megkérdezte tőlem, hogy nem szeretnék-e tőle többet…” Ha jól érezzük magunkat együtt, annak mindenképpen tönkre kell tennie a barátságunkat?” Ha van egy barátod, akivel lefekszel, az akár élvezetes is lehet, ha mindketten nyíltan tudtok beszélgetni, és ugyanazt a dolgot akarjátok: jól érezni magatokat együtt.

Ha azt fontolgatod, hogy lefekszel egy barátoddal, kérdezd meg magadtól:

  • Készen állok egy változásra a barátságunkban, vagy akár arra, hogy az egészet feladjam?
  • Tudunk beszélni arról, hogy a szex változtatna-e a barátságunkon?

Lefeküdjek valakivel, akivel nemrég ismerkedtem meg online?

„Interneten chateltem ezzel a fiúval, és teljesen belezúgtam. Nem voltam még soha senkivel ennyire őszinte, Telefonon is flörtöltünk, és most meg azt mondta, találkozzunk személyesen is." "Egyfolytában azon jár az agyam, hogy lefekszem vele, amikor találkozunk, ez egy őrült ötlet?”

Veszélyes lehet lefeküdni valaki olyannak, akivel csak most ismerkedtél meg online. Másként viselkedhetnek ugyanis ezek az emberek személyesen, mint a chatszobában.

Amikor interneten beszélgetsz valakivel, vagy sms-eztek, könnyű közel érezni magad a másikhoz, nagyon gyorsan. De tudnod kell, hogy ez a fajta intimitás nem mindig állja meg magát a való életben is. Nem bízhatsz meg teljesen benne, úgyhogy lassíts és legyél óvatos. Sok ember ártalmatlannak tűnik a neten, és élőben pedig egyáltalán nem az.

Sok szerető = több STD teszt

Minél több emberrel kerülsz szexuális kapcsolatba, annál nagyobb a kockázata annak, hogy elkapsz valamilyen szexuális úton terjedő betegséget. Úgyhogy, rendszeresen járj szűrésre, mondjuk félévente.

Ha volt STD teszted, és fertőzöttnek találnak, azt tudatnod kell azokkal az emberekkel is, akikkel lefeküdtél, még akkor is, ha évek óta nem láttad őket!

Egy olyan nemi betegség, mint például a chlamydia, akár évekig is tünetmentesen lappanghat a testedben, és ha nem kezelik, akkor meddőséget okozhat férfiaknál és nőknél egyaránt.

Egy telefonhívás, vagy üzenet, amiben elmondod a régi partnerednek, hogy menjen el vizsgálatra, lehet, hogy kellemetlen vagy furcsa lesz, de hosszú távon még megköszöni neked.

(KamaszPanasz - Sz. D. L.; lovegoodbadugly.com)