szex
#Vágyak

Beszélj a kedveseddel a szexről!

2021.02.14.
1 perces olvasási idő

Ha beléptél a pubertáskorba, akkor előbb-utóbb a szexuális kérdések is szóba fognak kerülni. Íme, néhány tanács, hogy mit mondj a párodnak erről a témáról.

Sorold fel az érveidet

Mit kellene mondanod és hogyan? A tanácsunk az, hogy az őszinteség a legjobb megoldás. Határozottan és őszintén mondd meg neki, hogy készen állsz-e a szexre. Ha még nem, akkor meg kell értenie a párodnak a döntésedet, ha igazán szeret.

Írd le a céljaidat

Bármilyen nagy is legyen a célod, írd le azt. Ezek a célok emlékeztetni fognak arra, hogy mi a fontos a számodra. Ha a sikerre koncentrálsz, és nincs stabil párkacsolatod, akkor érdemesebb a szexuális élet helyett a tanulmányaidra és a jövődre koncentrálnod. Gondolj csak bele, hogy mennyit kockáztatsz azzal, ha szexuális életet élsz: a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek teljesen megváltoztatnák az életedet és oda lenne a nagy terv.

Írj listát

Írj listát a szüzességed elvesztésével kapcsolatos előnyökről és hátrányokról. Az, hogy a pro vagy a kontra oszlop a nagyobb, letisztázhat benned néhány kérdést. Ha a kontra, vagyis az ellene szóló érvekből van több, akkor egyszerű a válasz: még ne kezdj szexuális életet!

Attól, hogy még nem vagy felnőtt, vannak jogaid és az életed a te kezedben van. Szabadon eldöntheted, hogy mit teszel. Ne csináld azt, amit nem akarsz! Minden ember követ el hibákat időnként, de neked ne az legyen az első hibád, hogy engedsz a párod nyomásának és lefekszel vele, holott te nem is szeretnél.

(KamaszPanasz - M. T.)