szex
#Vágyak

Szextévhitek a tinik körében

2024.01.22.
2 perces olvasási idő

Mindennap tinik ezrei keresik fel az oldalunkat, hogy választ találjanak az őket érdeklő kérdésekre, amelyek legtöbbször szexuális jellegűek. Sajnos nagyon sok tévhit kering a levegőben.

A mostani cikkben megpróbáljuk összegyűjteni azokat a leggyakrabban feltett állításokat, amelyek szájhagyomány útján terjedő mítoszokból erednek.

1. A vaginális szex fáj a lányoknak

A vaginális szex az esetek nagy részében nem szokott fájni. Maximum az első alkalommal, amikor a fájdalmat az elszakadt szűzhártya okozza. A szűzhártya átszakadása azonban nem mindig egyenlő az első együttléttel! Akkor is fájhat a szex, ha nem vagy rá kellőképpen felkészülve, felizgulva.

A vagina folyadékot termel ahhoz, hogy a szex megfelelő körülmények között mehessen végbe. Azonban, ha nem vagy ellazulva eléggé, ez a folyadék nem termelődik, így a szex fájni fog. Természetesen mesterségesen lehet segíteni ezen is, de szigorúan csak vízbázisú síkosítókkal!

2. A pénisznek el kell érnie egy bizonyos méretet az élvezethez

Sok fiú, aki nagy mérettel rendelkezik, nem tudja, hogy hogyan elégítse ki partnerét. Viszont vannak, akik kisebb mérettel rendelkeznek és pontosan tudják, hogy mire vágyik kedvesük. A nagyobb nem mindig jobb, a tudás viszont mindig nyerő!

3. Mindenki csinálja az anális szexet

Van, aki csinálja és van, aki nem. Viszont azok az emberek, akik csinálják, ugyanúgy használnak kondomot és síkosítót is.

4. A lányok „privát zónái” koszosak és büdösek

Ma már a drogériákban számtalan termék kapható, hogy tisztábban és illatosan érezd magad ott is. Lehetséges azonban, hogy a női higiéniás termékek nem mindig megfelelőek a számodra. Irritációt vagy egyéb kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak. Ilyenkor meg kell próbálni a természetes módszereket (zuhanyzás alatt alaposabb mosakodás). Amennyiben a szag így is kellemetlen marad, fordulj orvoshoz!

5. A szexben minden a terv szerint halad: egyszerre

Ez a mítosz egyértelműen a pornófilmek hatására alakult ki. Hogy mennyi ideig tart egy szex, nagyon nehéz meghatározni, és hogy minden rendben menne, azt is kétlem. A fiúnak kell igazodnia a lányhoz, ám ez korántsem egyszerű.

Íme, két tanács:

  • Ha úgy érzed, túl korán mész el, maszturbálj a szex előtt, és mielőtt elmennél, hagyd abba.
  • Ha úgy érzed, túl későn, akkor nincs más dolgod, mint hogy relaxálj, és élvezz ki minden percet a szexben! Bár fontos, hogy együtt menjetek el, de ne feledd, ez csak az érem egyik oldala.

6. A maszturbáció káros. És egyébként is, a lányok nem maszturbálnak

Egy tipikus mítosz: ha a fiúk túl sokat maszturbálnak, kifogynak a spermából. Ez azonban nem igaz! A maszturbáció teljesen természetes és egészséges! És igen, a lányok is csinálják! Lányok, viszont legyetek óvatosak!

7. Az orális szex nem szex

Az orális szex igenis valóságos szex. Vannak, akik szerint az orális szex nem olyan személyes, mint a valóságos szex, és vannak, akik szerint pontosan ez személyesebb. Tartozz bármelyik csapatba, ne feledd, így is STD-t kaphatsz, ezért orális közösüléskor is védekezz!

8. A szüzességedet csak akkor veszíted el, ha vaginálisan közösülsz

A szüzesség mindenkinek mást kell, hogy jelentsen. És hogy mikor tekinted elvesztettnek, ez csak rajtad múlik.

9. Lehetetlen, hogy a lányok elmenjenek

Tény és való, hogy a lányoknak több idő kell az orgazmushoz. De ez nem azért van, mert valamit rosszul csinálsz, vagy csináltok, hanem mert ahhoz, hogy a lányok elmenjenek, a legtöbb esetben a csiklót kell izgatni.

A megoldás a gyakorlás. Fedezd fel a tested! Ezáltal megtanulod, hogy mi a jó neked, és később a partnerednek is segíthetsz!

10. A körülmetélt fiúknak érzéketlenebb a péniszük

Sok fiú nincs körülmetélve, de funkciójában semmi különbség nincs. Ráadásul az öröm érzése is egy az egyben ugyanaz. Szóval, ha csak ettől tartottál, már nem kell félned, inkább fogadd el magad, vagy a partnered!

Nos, remélem sikerült választ adnom azokra a kérdésekre, amelyek talán a leginkább keringenek a köreitekben! És ha netán akad még kérdésed, ne habozz, tedd fel nekünk a szakértői rovatban!

(KamaszPanasz - Cs. B.)