alkohol
#Drog, cigi, alkohol

Ne idd el az agyad!

2010.01.18.
1 perces olvasási idő

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

Nem csak az ájulások okozhatnak maradandó agyi károsodást (különösen tiniknél), a memóriából nagy részeket „törölhetnek”, elfeledtetve veled az összes butaságot, amit előző este csináltál, mert túl részeg voltál ahhoz, hogy kontrollálni tudd magadat.

Plusz, 800%-kal nagyobb esély van arra, hogy valaki ráfirkál az arcodra és feltölt rólad egy képet a Facebookra.

Hogyan kerüld el az alkoholfogyasztást?

Ha egy partiba mész, tényleg nem olyan nehéz túlélni az éjszakát alkoholfogyasztás nélkül. Olvasd el ezeket a tippeket, hogyan tedd ezt stílusosan.

1. Avass be pár barátot a terveidbe, hogy józan maradsz. Így nagyobb valószínűséggel ragaszkodsz majd elhatározásaidhoz.

2. Tervezd meg, hogy te leszel a sofőr! (persze csak, ha van jogsid) Ez egy nagyszerű terv a nem ciki kifogásra az ivás kihagyásáról. Plusz, a barátaid jönnek majd neked eggyel!

3. Ha valaki megpróbál a kezedbe nyomni egy italt, mondd, hogy majd valahol máskor. Nekik így hangzik majd, amit mondasz: Ez a buli talán király, de én jobb helyekre mennék. ( ez duplán jó kifogás, különösen ha nagyon csini ruhákban mutatkozol egy partin, míg mindenki hétköznapi viseletben van)

4. Cipeld az ásványvizes poharadat mindenhová. Az emberek azt feltételezik majd, hogy piát iszol, és nincs ok, amiért megkérdőjeleznék.

5. Ha azzal zaklatnak hogy igyál valamit, mondd, hogy te anélkül is jól érzed magad, hogy leinnád magadat a sárga földig. Ha nem tetszik a buli, akkor pedig egyszerűen lépj le!

Hogyha mégis ragaszkodsz az iváshoz, kérlek, ígérd meg, hogy üdítőkre váltasz, ha elkezdesz émelyegni. Ez sokkal éretted hozzáállás, mint elveszteni a kontrollt (vagy az eszméletedet). Jó lenne, ha ép aggyal úsznád meg legalább a 20-as éveidig a bulikat.

(Sz.L.)