Drog, cigi, alkohol, alkoholizmus

#Drog, cigi, alkohol #alkoholizmus

31 db cikk a témában

Magzati alkoholizmus szindróma
#alkohol
2024.03.25.

Magzati alkoholizmus szindróma

Magzati alkohol szindrómáról (FAS) akkor beszélünk, mikor a kismama a terhesség során rendszeresen fogyaszt alkoholt. Ennek következményei visszafordíthatatlanok, és súlyos fizikai, mentális és viselkedési problémákat okoz.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt
#alkoholista
2024.03.13.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt

Egy alkoholfüggő az ital megszállottja, és nem tudni kontrollálni az alkoholbevitelét, még akkor sem, ha tisztában van azzal, hogy az alkoholizmus komoly egészségügyi problémákat okozhat, tönkreteheti a kapcsolatait, illetve anyagi gondok is felléphetnek. Nagyon sok fiatalt alkoholista szülők nevelnek, olyan emberek, akik testileg-lelkileg az alkohol rabjai. Az alkoholizmus gyötrelme nemcsak a részeges embert, hanem a körülötte, vele együtt élők életét is súlyosan megterheli.

A függőség kezelése
#alkohol
2023.07.10.

A függőség kezelése

Meghatározni a függőség fogalmát nehéz... De ismertetni azt, hogy hogyan kezeljünk egy drogost vagy alkoholistát, még nehezebb. Ráadásul nemcsak ezek a szerek válthatnak ki kóros magatartást.

A tini-alkoholizmus 11 jele
#alkoholizmus
2023.06.15.

A tini-alkoholizmus 11 jele

Gondolkodtál már valaha azon, hogy mikor beszélünk valójában alkoholizmusról? Jó helyen jársz, ha értékes információhoz szeretnél jutni a tinédzserkori alkoholizmussal kapcsolatban.

Az apukám alkoholista. Mit tegyek?
#alkohol
2022.10.04.

Az apukám alkoholista. Mit tegyek?

Kedves Szakértő! Az apukám alkoholista, és azt tanácsolták, hogy ezért tartózkodjak az alkoholtól. Idén kezdtem az egyetemet, és úgy tűnik, hogy a legtöbb barátom gyakran jár olyan partikra, ahol alkohol is sűrűn fogy. Néha iszok velük, de utána mindig bűntudatom van, és aggódom, mert eszembe jut apám problémája. Nehéz itt az alkoholt kerülni, de az apukám mintáját sem szeretném követni. Bármilyen tanács segítene. Előre is köszönöm.

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

#függő
2016.07.15.

Kábítószer és alkoholfüggőség

Eszedbe jutott már, hogy talán nem kellene annyi alkoholt innod, vagy kábítószert használnod? Az életedet mennyiben befolyásolja ezek használata? Még a gondolattól is rosszul vagy, ha szóba kerül az ivás vagy a drogozás? Elveszted az önkontrollt, ha ital vagy drog kerül a közeledbe?

#drog
2016.01.07.

Drog- és alkoholprobléma: ne verd át magad!

A drog: tudatállapot módosító hatású szer. Sajnos nagyon gyakori a használata: társaságban, unalomból, erőfitogtatásból, felnőttséget mímelve, egymást beleheccelve az „utazásba”, szinte észrevétlenül válnak fiatalok drogfüggővé.

#alkohol
2015.09.25.

Alkoholista a testvérem, segíteni akarok rajta

A bátyám rendszeresen sokat iszik, és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék ennek megakadályozására, hogyan segíthetnék neki leszokni az alkoholról? Még nincs 21 éves, és nagyon agresszív a viselkedése, ha piál.

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.