alkohol
#Drog, cigi, alkohol

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

2013.10.19.
1 perces olvasási idő

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

A szakértők úgy vélik, hogy a marihuána szívása szájrákot és rövid távú memória problémákat is okozhat. Habár a dohányzás rosszat tesz a tüdőnek, azt is tudjuk, hogy csökkentheti a hányingert például rákos betegeknél.

Még az alkalmi alkohol és marihuána fogyasztók is találkozhatnak számtalan negatív hatással, például a gátlások elvesztésének veszélyeivel, rövid távú memória problémákkal, és mozgáskoordinációs nehézségekkel. És mind a marihuána, mind az alkohol hozzájárul az olyan mentálhigiéniai problémákhoz, mint a depresszió és az idegesség.részeg

Marihuána és a szex

A szex stresszhelyzetet teremt néhány ember számára, ezért egyesek a füvet használják saját maguk megnyugtatására. Mások arra használják a kannabiszt, hogy kiélezzék az érzékelésüket.

Az igazság az, hogy a marihuána hosszú távú használata negatívan hathat a szexuális egészségre. A fű hatással van a tesztoszteron és más hormonok termelődésére, ami idővel kevesebb spermát, erekciós diszfunkciót és menstruációs problémákat okoz.. Emellett alkohol vagy marihuána fogyasztása esetén jóval nagyobb az esély a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő fertőzésekre.

(KamaszPanasz - Sz. D. L., factsontap.org)