Drog, cigi, alkohol, marihuána

#Drog, cigi, alkohol #marihuána

25 db cikk a témában

A marihuánázás rövid és hosszú távú hatásai
#marihuána
2023.07.31.

A marihuánázás rövid és hosszú távú hatásai

2007-ben, csak az USA-ban naponta közel 6000 ember próbálta ki a marihuánát, kiknek nagyobb része 18 éven aluli fiatal volt. A kábítószerben található több száz vegyi anyag közül a delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) felelős az agyat érő hatásokra.

Stroke veszélyben élnek a kannabisz állandó fogyasztói
#kannabisz
2023.06.20.

Stroke veszélyben élnek a kannabisz állandó fogyasztói

Amint az köztudott, a kannabisz, más néven marihuána vagy a népnyelvben „fű” az indiai kender (Cannabis indica) és a hasznos kender (Cannabis sativa) szárított, megtermékenyítetlen virágzata. Mivel már többezer éve alkalmazzák különféle betegségek ellen, vannak akik a huzamos használatában kritika nélkül hisznek és “gyenge kábítószerként” tekintenek a benne lévő ún. kannabinoid vegyületek egyikére, amelynek neve delta-9-tetrahidrokannabinol ,rövidítve THC.

Marihuána: nem várt következmények
#marihuána
2023.03.30.

Marihuána: nem várt következmények

A marihuánás másnaposságként emlegetett állapot a füvezést követően jelentkezik, és akár néhány napig is eltarthat. Általában az éberséggel, mozgáskoordinációval és a nagyobb odafigyelést igénylő feladatokkal (például autóvezetés, tanulás) kapcsolatos problémák társulnak hozzá, emellett az időérzék is romlik.

Cannabis - Miért alakul ki függőség?
#cannabis
2023.02.06.

Cannabis - Miért alakul ki függőség?

A Cannabis egyike a legismertebb drogoknak, több mint 60 féle gyógyhatású anyagot tartalmaz, a legális drogok mellett gyakran használják pszichoaktív szerként. Rendszeres fogyasztása során komoly függőség alakulhat ki.

#marihuána
2019.10.04.

Marihuána és depresszió

Egyes kutatók összefüggést véltek felfedezni a rendszeres marihuána-fogyasztás és a depresszió között. Azonban még mindig nem egyértelmű, hogy a marihuána okozza-e a depressziót, vagy pedig gyakrabban kerül a marihuána a depresszióra hajlamos emberek kezébe.

#marihuána
2019.04.27.

Füvezik a barátom, hogyan állítsam le?

Üdv! Nekem a páromról lenne szó. 1,5 éve vagyunk már együtt. Eddig még a régi barátaival személyesen soha sem találkoztam. Ez amiatt van, hogy én nem is szeretnék, mert teljesen elítélem őket.

#marihuána
2018.11.13.

Négy tévhit a marihuánáról

A marihuána fogyasztásának hosszú távon olyan következményei lehetnek, mint a gyenge iskolai teljesítmény, memóriazavarok vagy tüdőrák. Egy fejlődésben lévő agynak, mint amilyen a tinédzsereké is, a marihuána igen káros lehet.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.

#skizofrénia
2017.10.22.

Okozhat-e a marihuána skizofréniát?

Az állítólag drog és alkoholproblémákkal is küzdő pécsi lövöldöző egyetemista ámokfutása ad aktualitást a kérdésnek: vajon okozhat-e skizofréniát a marihuána?

A cannabis és használatának veszélyei
#drog
2016.02.05.

A cannabis és használatának veszélyei

Az egyik legismertebb drog a cannabis, ismertebb nevén a fű. Hatása alatt nem reálisan látod saját képességeidet és a világot sem, mely balesetekhez, illetve meggondolatlan, védekezés nélküli szexuális kalandokhoz vezethet. Ráadásul néhány használat után függőséget is okoz.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#füves cigi
2015.03.25.

A füves cigi hetekre elhangolja az agyat

A rekreációs célú kannabiszfogyasztás – szemben az orvosi célúval – drámai módon csökkenti az agy finomszabályozását biztosító molekulák mennyiségét. A kutatókat sokkolta, ahogyan a THC valósággal lesöpörte a kulcsfontosságú fehérjéket az idegvégződésekről. A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének meglepő eredményét a világ legrangosabb idegtudományi szaklapja, a Nature Neuroscience közölte.

#marihuána
2015.03.14.

A kamaszok és a marihuána

Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik korán elkezdik a dohányzást, nagyobb valószínűséggel próbálják ki a marihuánát.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!
#drog
2014.02.20.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!

"Körülbelül már fél éve szívok füves cigit, és alkalomszerűen használok más drogokat is. Átlagosan egy héten háromszor csinálom, hétvégente pedig egy kicsit többször. De úgy érzem, hogy lassan tönkreteszi az anyag teljesen az életem."