Drog, cigi, alkohol, másnaposság

#Drog, cigi, alkohol #másnaposság

32 db cikk a témában

Hogyan kerülhetem el a másnaposságot?
#másnapos
2024.02.24.

Hogyan kerülhetem el a másnaposságot?

Az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a másnaposságot, így a fejfájást, hányingert, hasmenést, kimerültséget, dehidratációt és a fájdalmat az, ha teszel néhány megelőző lépést még mielőtt belevágnál a bulizásba. Néhány hasznos tippel szeretnénk segíteni.

Hogyan éld túl a másnapot?
#alkohol
2024.01.01.

Hogyan éld túl a másnapot?

Egy nagyszerű, vad buli utáni reggelen ébredsz. Fejedben még az elmúlt éjszaka homályos emlékképei kavarognak, amihez kínzó fejfájás, szédülés, szörnyű szomjúság, fény- és hangérzékenység, kavargó gyomor, rosszullét társul. Igen, ez a másnaposság!

Miért ne cigizz, ha iszol?
#cigi
2023.11.29.

Miért ne cigizz, ha iszol?

Mint sok bulizós ember tudja, az emberek több nikotint kívánnak, amikor alkoholt fogyasztanak, és több alkoholt, amikor dohányoznak. Ráadásul a nikotin jelentősen rontja a másnaposság tüneteit is! Mi ennek az oka? Cikkünkből megtudhatod.

Az alkohol tényleg butít?
#alkohol
2023.11.04.

Az alkohol tényleg butít?

Az alkohol egy olyan kábítószer, amelyet, bár hosszú távon lehet használni, súlyos károkat okozhat a testben és a lélekben. A fizikai következményeken túl lélektani függőséghez is vezethet.

10 nyomós érv, hogy ne igyál!
#alkohol
2023.09.12.

10 nyomós érv, hogy ne igyál!

Attól, hogy alkohol van a közeledben, még nem jelenti azt, hogy neked innod is kell! Nem nagy dolog, csak mondj nemet, és igyál valami mást! Láss a dolgok mögé, és hidd el, sokszor az ital csak rosszabbá teszi az estédet! Hogy hogyan? Íme, 10 példa!

Tippek a másnaposság ellen
#alkohol
2023.09.08.

Tippek a másnaposság ellen

A szeszes italok manapság egyre inkább az életünk részei. Ha buliba, esti kiruccanásra megyünk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk össze a szeszes italok valamilyen fajtájával. Az alkohol egyre népszerűbb a fiatalok között, mivel oldja a feszültséget, a gátlásokat, valamint fel tudja erősíteni örömünket, ha jó társaságban fogyasztjuk, feledteti a bánatot, és tompítja az érzékeket.

Tévhitek a másnaposságról
#alkohol
2023.06.28.

Tévhitek a másnaposságról

Biztosan te is hallottál már kutyaharapást szőrével, erős kávé vagy zsíros kenyér-féle jó tanácsokat a másnaposság ellen. Nos, íme pár igazán hasznos tipp, hogy a buli után ne bánd meg az előző éjjelt!

Sörre bor bármikor?
#sörre bor
2023.06.03.

Sörre bor bármikor?

Sörre bor bármikor, borra sör meggyötör. Mindenki hallotta már ezt a kis rímecskét, de mikor kell, senki nem emlékszik rá pontosan. Talán az addig megivott alkohol lehet az oka. Van-e azonban tudományos magyarázata?

A másnaposság oka és kezelése
#alkohol
2023.04.29.

A másnaposság oka és kezelése

A másnaposságot egyrészről az alkohol mérgező hatása okozza, másrészt a jelentkező elvonási tünetek. Mit tehetsz, hogy elkerüld a kellemetlen tüneteket?

Marihuána: nem várt következmények
#marihuána
2023.03.30.

Marihuána: nem várt következmények

A marihuánás másnaposságként emlegetett állapot a füvezést követően jelentkezik, és akár néhány napig is eltarthat. Általában az éberséggel, mozgáskoordinációval és a nagyobb odafigyelést igénylő feladatokkal (például autóvezetés, tanulás) kapcsolatos problémák társulnak hozzá, emellett az időérzék is romlik.

Tanácsok szilveszteri bulikhoz
#szülő
2022.12.30.

Tanácsok szilveszteri bulikhoz

Búcsúzzunk az óévtől jókedvvel, köszöntsük az újat vidáman! Hogyan legyünk vidámak? Kötelező bulizni? Kikkel töltsük el az időnket? Tegyünk fogadalmat?

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.